Politika

Korčulanski HSP: Tražimo nove izbore!

hsp logo

Korčulanski HSP uputio je priopćenje za javnost u kojem je zatražio nove izbore za gradonačelnika i gradsko vijeće. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

„Na sjednici Gradskog vijeća održanoj 16.06.2014 vjećnik HSP-a Vjenceslav Paić-Karega je postavio sljedeće pitanje:

– Nikome u Gradu Korčuli nije nepoznanica da vodstvo gradskog HDZ-a skupa sa predsjednikom županijskog odbora HDZ-a i županom pokušava sa gospodinom Vinkom Kapelinom postići dogovor da rade na zajedničkom planu, ali mi u HSP-u držimo da za sada to neuspijevaju. Glede iznešenog nije razvidno tko vodi Grad Korčulu i koliko imamo gradonačelnika stoga u znak solidarnosti sa građanima ja danas na aktualnom satu neću postavljati pitanja jer neznan kome ću ih uputiti i ima li to uopće smisla. Nakon ovog mog obraćanja napustiti ću sjednicu a s vodstvom HSP-a procjeniti ćemo da li ćemo sudjelovati u radu dok ovakovo stanje traje.
HSP je nakon izbora vladajućoj koaliciji i gradonačelniku i predsjednici Gradskog vijeća dao potporu kroz neformalnu koaliciju uz uvjet da rade za dobrobit grada i njegovih žitelja. Međutim u proteklu godinu dana nismo prepoznali niti jedan pozitivni pomak kako u projektiranju tako i u realizaciji obećanih projekata kroz izbornu promiđbu.Isto tako nisu uvaženi niti naši projekti koje smo predlagali gradonačelniku misleći da će ih on kao što je obećao ozbiljno shvatiti i pokušati realizirati.

Stječe se dojam da su učinjeni pomaci na asfaltiranju prometnica, ali to su samo ‘politička asfaltiranja’ da bi se zadovoljili nečiji privatni interesi, ali i to uz napomenu da većina od njih nije plaćena. Nije razvidno po kojim prioritetima je izvršen izbor kao ni od nadležnih službi koje su mjerile, odobravale,o bilježavale i dogovarale radove izvođaču.

S obzirom da je turistička sezona započela bitno je napomenuti da put za Buculin (kraj vrtića) za koji je gradonačelnik obećao da će biti jedan od prioriteta do sadašnje sezone nije ni započeo, rotor na ulazu u grad nije dovršen, radovi su se u centru obavljali do prije par dana, kanalizacija ispod restorana Planjak nosi fekalije svaki dan do plivališta gdje naša djeca plivaju i treniraju, ulica Hrvatske bratske zajednice (predio park) već dva mjeseca je tijekom noći u kompletnom mraku i ne poduzima se ništa, a obrtnici i stanari su već u više navrata komunalnom poduzeću Hober slali zahtjeve da se problem pokuša rješit.

Zbog toga se pojedinim ugostiteljima znatno smanjio promet. Uz obalu korčulanskih brodograditelja u večernjim satima širi se neugodan miris iz kanalizacije, postavlja se pitanje korištenja javih površina na spomenicima nulte kategorije konkretno na kuli Rampadi.

Po pitanju zapošljavanja u zadnjih godinu dana svjedoci smo izuzetno rjetkih natječaja, a samo sretnici koji su bliski sa Gradonačelnikom ili vladajućoj koaliciji imaju tu privilegiju da budu zaposleni. Po našoj prosudbi 100-tinjak je našlo posao a Gradonačelnik je čak predložio Tommy-u i Konzumu ljude koje su zaposlili bez natječaja.

Kada smo prije godinu dana odlučili da damo potporu vladajućoj koaliciji i Gradonačelniku nadali smo se da će uvažiti naše prijedloge da ne rade oprečno zakonskim odredbama i interesima građana,ali nažalost nisu nas prihvatili kao korektor pa procjenjujemo da ovakva vlast nije održiva jer njihovim grijesima doveli su grad do rasula.

Pravaški pozdrav!

Izvršni odbor Podružnice HSP-a Korčula”

Pročitajte još

MOST DUBROVNIK: Promašena i nepravedna porezna reforma Vlade RH!

Dulist

REBALANS, POSLOVANJE TVRTKI… Gradski vijećnici sastaju se na petak 13.

Dulist

Andro Vlahušić: Trećina proračuna je od ‘Lex Vlahušić’, a evo na čemu gubimo!

Dulist