Zanimljivosti

Korčulani za Božić Vukovarcima poslali pet tona hrane

silvano vukovar

Pet tona hrane koje su kao poklon Vukovarcima za Božić prikupili stanovnici Čare, Pupnata, Žrnova, Korčule i Lumbarde i u suradnji sa župom sv. Marka iz Korčule predano je vukovarskom Caritasu.

Naime, nakon što su korčulanski branitelji bili u Vukovaru 18. studenoga iz razgovora s mještanima i tamošnjim župnicima došli su na ideju kako bi za Božić mogli prikupiti hrane za Vukovarce. Akciji su se odazvali brojni mještani, pa su tri kombija puna hrane krenula s otoka prema Vukovaru.

– Hvala vam od srca što ste prepoznali značaj ove naše humane akcije i što ste pozvali Vaše prijatelje, susjede i rodbinu, sve ljude dobre volje i dobra srca, da se prema svojim mogućnostima uključe ovu karitativnu akciju.
Ti, mali prijatelju, ti mladi čovječe i vi odrasli plemeniti ljudi, hvala vam za svako zrnce šećera, brašna, riže, za svaki gram tjestenine, litru ulja, kave i tome slično.
Vjerujemo  da ćemo najbolje slaviti ovaj Božić sa srcem koje imamo jedni za druge, čineći ovakva i slična djela ljubavi. Pokazali smo da je srce nas otočana veliko, i da Korčulani ne zaboravljaju Vukovar – naveli su organizatori uoči polaska vozila za Vukovar.

Pročitajte još

Prugasti dupin uočen na Pelješcu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1687. Umro vjerski pisac i pjesnik Bernard Đurđević

Dulist

Korisni savjeti veterinarke Sunčice Oštrić: Kako pomoći psima tijekom vrućina!?

Maris Guca