Aktualno

KORAK BLIŽE Grad se nada da će se dvorana u Gospinom polju početi graditi 2026.

dvorana gospino polje projekt 2023 2

Dubrovnik je na korak do realizacije najznačajnijeg sportskog objekta u povijesti Dubrovnika – javljaju iz Grada Dubrovnika. Riječ je o multifunkcionalnoj dvorani u Gospinom polju za koju se traže modeli financiranja. Iz Grada Dubrovnika navode tako kako je gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima održao radni sastanak na temu financiranja multifunkcionalne sportske dvorane s predstavnicima Razvojne banke Vijeća Europe Sergiom Dell’Annom, Makedonkom Mateska i Jonidom Prifti.
-Pregovori su prošli uspješno i Gradu Dubrovniku je odobrena ubrzana procedura te će, u suradnji s Vladom Republike Hrvatske i Europskom investicijskom bankom, zatvoriti financijsku konstrukciju projekta multifunkcionalne sportske dvorane Gospino polje. Cilj je da početak investicije bude u 2026. godini – ističu iz Gradske uprave.
Napominju kako će izgradnjom multifunkcionalne sportske dvorane Dubrovnik dobiti mogućnost organizacije dvoranskih sportskih natjecanja najviše kategorije te modernu multifunkcionalnu dvoranu za svakodnevno korištenje sportaša i rekreativaca, ali i za organizaciju brojnih manifestacija. Dvorana će Dubrovniku otvoriti cijeli spektar mogućnosti organizacije hrvatskih, europskih i svjetskih natjecanja u dvoranskim sportovima, što jamči i produžetak turističke sezone.
Novi multifunkcionalni objekt predstavljat će najznačajniji sportski objekt u povijesti Dubrovnika. Imat će dvije podzemne i dvije nadzemne etaže te će raspolagati s dvije dvorane za održavanje natjecanja te nekoliko pomoćnih dvorana za klupske sadržaje. Kapacitet gledališta kretat će se od 3840 do 4384 gledatelja, ovisno o postavkama tribina, dok će u podzemnoj garaži na dvije etaže biti smješteno 385 parkirališnih mjesta za osobne automobile. Osim za sport, multifunkcionalni prostor koristit će se za održavanje kongresa, koncerata i drugih kulturnih sadržaja.
Izgradnjom ove i obnovom postojeće dvorane u neposrednoj blizini, Dubrovnik će dobiti dvoranski kompleks, prvi takvog opsega u Europi.

 

Banner 300x250 DU 1

Pročitajte još

Sat je vraćen unatrag – 3 važne promjene koje zimsko vrijeme donosi

Dulist

Ante Jović počeo voziti kolica, obitelj se zahvalila Poliklinici Glavić

Dulist

Obilježava se Svjetski dan radne terapije

Dulist