Sport

Konjuh u polufinalu singlea i finalu parova!

konjuh australian 01

Mlada dubrovačka tenisačica Ana Konjuh plasirala se u polufinale u pojedinačnoj konkurenciji te u finale parova na juniorskom Grand Slam turniru Australian Open.

Ana se najprije pobjedom protiv Čehinje Barbore Krajcikove 6:4 6:4 plasirala u polufinale prvog Grand Slam turnira sezone, a potom je u paru s Kanađankom Zhao ušla u finale nakon pobjede 4:6 7:6(5) 10:4 nad rusko-kazahstanskim parom Kulichkova/Danilina.

Ana će u polufinalu pojedinačnog turnira sutra ujutro oko 5 sati po hrvatskom vremenu igrati protiv Ruskinje Elizavete Kulichkove, koja je u meču četvrtfinala bila bolja od Belgijanke Mertens. U drugom polufinalu sastaju se 10. nositeljica, Estonka Anett Kontaveit i 2. nositeljica, Čehinja Katerina Siniakova.

U finalu ženskih juniorskih parova Konjuh i Zhao sastat će se sa šestim nositeljicama, Ukrajinkom Oleksandrom Korashvili i Čehinjom Barborom Krejcikovom, koje su prethodno u polufinalu pobjedile tajlandsko-kineski par Buayam/Sun s 6:3 2:6 10:7. Njihov meč je na rasporedu kao treći na terenu broj 6 u Melbourne Parku.

Dvostruki program sutra ujutro za Anu Konjuh koja u dalekoj Australiji piše novu povijest hrvatskog tenisa.

Pročitajte još

Dobroslavić: Ni jedan hrvatski klub na zahtjev Kotorana ne treba igrati izvan svojih bazena

Dulist

PODRŠKA AK DUBROVNIK Viceprvakinja svijeta Mia Wilde dolazi na lapadsku šljaku

Dulist

VEČERAS SVI U GRUŽ! Jugaši otvaraju sezonu kvalifikacijama za Ligu prvaka

Dulist