Sport

Konjuh u četvrtfinalu US Opena!

Ana Konjuh na Roland Garrosu

Dubrovkinja Ana Konjuh plasirala se četvrtfinale juniorskog Grand Slam turnira US Open. U meču 3. kola bila je bolja od 14-godišnje Amerikanke Catherine Cartan Bellis s 6:3 i 6:3.

U prvom setu djevojke su krenule žustro. Prvo je Bellis, koja je za turnir dobila poziv organizatora, uzela servis drugoj nositeljici, iskoristivši drugu priliku za break. Konjuh uzvraća u drugoj igri, a u trećoj brani čak tri break prilike. Vodi 2:1 i 3:2, da bi potom uspješno napala servis pola godine mlađe suparnice te dovršila prvi set nakon 37 minuta igre.

Drugi set otvoren je u izjednačenom tonu do pete igre, kada druga juniorka svijeta koristi priliku za break i bježi na 4:2 te s još jednim breakom dolazi do 6:3 u drugom setu i pobjede.
 
Konjuh će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednice meča dviju Amerikanki, desete nositeljice, inače 9. juniorke na svijetu, 17-godišnje Louise Chirico, i 14-godišnje Michaele Gordon, koja baš kao i Bellis na turniru igra s wild cardom.
 
Kasnije noćas Konjuh će s Njemicom Lottner igrati i četvrtfinale parova. Protivnice drugim nositeljicama su Talijanka Matteucci i Srpkinja Stojanović, inače sedmopostavljeni par turnira.

Pročitajte još

SUTRA PO BRONCU! Barakudice izgubile u polufinalu od Španjolske, a sutra se bore za treće mjesto

Dulist

BARAKUDICE IZBORILE POLUFINALE Pobijedile Nizozemsku, večeras ih čeka Španjolska

Dulist

[FOTO] FUN H20 OSVOJIO NASLOV PRVAKA! Igrači ponosno podigli pokal ispred crkve sv. Vlaha

Dulist