Sport

Konjuh u 3. kolu US Opena

konjuh europsko 01

Dubrovkinja Ana Konjuh plasirala se u 3. kolo juniorskog Grand Slam turnira US Opena nakon što je u meču 2. kolu svladala Amerikanku Kaitlyn McCarthy sa 6:3 i 7:5.

Neugodna je bila 15-godišnja McCarthy, 111. juniorka svijeta, inače tek 20-ak dana starija od naše Ane. U prvom setu Dubrovkinja joj je oduzela servis, ali ga McCarthy odmah potom i vraća. Ključna je bila sedma igra u kojoj je Konjuh lomila protivnicu, imala 0-40 koje nije iskoristila. Ipak jest prvu ponuđenu prednost, a potom je na 5:3 još jednom uzela servis protivnici i osvojila prvi set.
 
U drugom setu bolje kreće Amerikanka, 'krade' servis Konjuh i odlazi na 2:0, ali mlada Dubrovkinja se ekspresno vraća u meč na 2:2 pa s novim breakom i na 4:2. Međutim, McCarthy se ne predaje, uzima dva servisa Ani i nakon 5:4 servira za osvajanje drugog seta. Konjuh ostaje koncentrirana i agresivnom igrom uspijeva oduzeti servis vršnjakinji i izjednačiti na 5:5, a potom i realizirati svoj servis za 6:5. Ana tu ne gubi vrijeme, već pritišće Amerikanku te osvaja još jedan break za 7:5 u drugom setu. Nakon gotovo sata i pol igre slavlje na terenu broj 10 moglo je započeti.

Konjuh će u 3. kolu igrati protiv 14-godišnje Amerikanke Catherine Cartan Bellis, koja je tukla 17-godišnju Rumunjku Ioanu Ducu sa 6:2 i 6:2. Anin današnji nastup na US Openu nije gotov jer joj nešto kasnije predstoji i meč 1. kola parova gdje s Njemicom Antoniom Lottner kao drugopostavljeni par na terenu broj 8 igra protiv talijanskog para Paolini/Lombardo.

Pročitajte još

Nove medalje PK Juga

Dulist

SADA JE SLUŽBENO Ivan Rakitić dolazi u Hajduk!

Dulist

PK Jug osvojio novih 6 medalja

Dulist