Sport

Konjuh spremna za Australian Open

konjuh melbourne 01

Mlada dubrovačka tenisačica Ana Konjuh broji dane do početka juniorskog Australian Opena, koji se od 19. do 26. siječnja igra u australskom Melbourneu na terenima Melbourne Parka.

Treća juniorka svijeta i drugopostavljena nositeljica turnira u Melbourneu se nalazi još od ponedjeljka, gdje se priprema uz trenera Kristijana Schneidera i kondicijskog trenera Slavena Hrvoja.

– Što se tiče treninga, Ana pokušava uhvatiti što više vremena na on-site terenima (na kojima se igra turnir) kako bi se što prije i što bolje priviknula na uvjete. Nije uvijek lako jer se na tim terenima već igraju mečevi i za sada na njima smiju trenirati samo seniori. Naravno, uvijek se nađe način i za sada se jako dobro snalazimo – kazao je Anin kondicijski trener Slaven Hrvoj za Aninu službenu stranicu.

– Glavni dio kondicijskih priprema je odrađen pa se sada radi onaj završni fine-tuning forme kako bi se performanse dovele na najvišu razinu točno za vrijeme turnira – dodao je Hrvoj.

Inače, nakon Australian Opena Ani predstoji nastup s FED Cup reprezentacijom u Izraelu. Uz Konjuh, za Hrvatsku će prema selekciji izbornice Ive Majoli nastupiti Petra Martić, Donna Veki i Tereza Mrdeža.

Pročitajte još

Dubrovčanin Nikša Dobud novo pojačanje KPK-a

Dulist

Aria Daniel Dinata obranio titulu na turniru Latvia International u Rigi!

Dulist

BARAKUDICE ČETVRTE U EUROPI Veliki uspjeh vaterpolistica unatoč izgubljenoj medalji

Dulist