Sport

Konjuh osvojila Montpellier!

konjuh twitter 01

Ana Konjuh osvojila je svoj prvi seniorski turnir! U finalu 25.000 dolara vrijednog ITF turnira u Montpellieru bila je bolja od druge nositeljice i 225. igračice na svijetu, 18-godišnje Ruskinje Irine Khromacheve sa 6:3 i 6:1!

Meč između 15-godišnje Konjuh i tri godine starije Khromacheve počeo je tvrdo. Obje tenisačice držale su svoj servis do 3:2 za Konjuh, kada mlada Dubrovkinja koristi jednu od dvije ponuđene break lopte. Međutim, u idućem gemu griješi Ana i dolazi u neugodnu situaciju (0:40) i Ruskinja koristi drugu od tri prilike za break. Ana ne posustaje i pritišće Khromachevu. Dolazi do nove tri prilike za break (0:40) i koristi prvu za 5:3 i servis za prvi set. I deveta igra u prvom setu odlazi na stranu naše tenisačice, koja time osvaja i prvi set sa 6:3.

Konjuh sjajno otvara drugi set oduzevši servis protivnici, a potom i potvrdivši svoj za 2:0. Pri vodstvu 3:1 mlada Dubrovkinja koristi treću ponuđenu prednost na servis Ruskinje i odlazi na 4:1, a potom na svoj servis i na 5:1. Na kraju, Ana je ukrala još jedan break Ruskinji i osvojila drugi set sa 6:1.

Sa 50 bodova osvojenih u Montpellieru Ana bi s bodovnim kontom 101 skočila s 549. pozicije do oko 385. mjesta! Podsjetimo, na početku godine Anin otac Mario Konjuh istaknuo je tri cilja: osvajanje juniorskog Grand Slama, prvo mjesto na juniorskoj ljestvici i ulazak među 250. do 200. mjesta na WTA ljestvici. Grand Slam je osvojila u Australiji, to joj je ujedno donijelo i vrh juniorske ljestvice, a s današnjim rezultatom ozbiljno se približava i ispunjenju trećeg cilja.

Pred Anom je novi izazov, juniorski Wimbledon. U sjajnoj je formi, igrat će samo singl mečeve i bit će to sjajna prilika za povratak na vrh juniorske ljestvice.

Pročitajte još

ODLIČNI REZULTATI Barčot seniorski prvak, Nenadiću bronca

Dulist

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist