Sport

Konjuh osvojila juniorski US Open!

konjuh usopen 20

Dubrovkinja Ana Konjuh osvojila je juniorski US Open!

Sjajna 15-godišnjakinja je u finalnom meču svog posljednjeg juiorskog Grand Slama nakon velike borbe bila bolja od pet mjeseci mlađe Amerikanke Alicie Tornado Black, inače 72. juniorke na svijetu, sa 3:6, 6.4 i 7:6(6).
 
U prvom setu obje finalistice držale su svoj servis do 3:2 za Black. Amerikanka tada uzima break Dubrovkinji za 4:2, ali druga juniorka svijeta uzvraća istom mjerom i smanjuje na 4:3. Ipak, Black još jednom uspijeva oduzeti prednost servisa te na kraju odnosi prvi set sa 6:3 nakon 34 minute igre.
 
U drugom setu druga nositeljica bolje je reagirala i svojoj protivnici, inače 72. juniorki svijeta, oduzela servis za vodstvo 2:0, ali je pet mjeseci mlađa Black uspjela vratiti servis i poravnati na 2:2. Obje igračice potom drže svoj servis. Na 4:4 Black je namučila Anu, imala i break loptu, ali Dubrovkinja ostaje smirena, vodi 5:4, a potom napada servis Amerikanke. Koristi jedinu set loptu na servis  suparnice i osvaja drugi set sa 6:4 nakon 59 minuta igre.
 
Početak trećeg seta bio je pun preokreta. Konjuh prvo gubi servis, ali ga i vraća za 1:1. Potom Black ima 0:30 i dvije break lopte na 15:40, ali sve 'vadi' druga nositeljica. Potom koristi priliku za break i odlazi na 3:1. Black se ne predaje i dolazi do 15:40, drugu break priliku pretvara u gem za 3:2, a zatim i poravnava na 3:3. Konjuh je i u sedmoj igri u problemu i brani važnu break priliku na 30:40, a potom osvaja igru na svoj servis za 4:3. Na 5:5 Konjuh je obranila još jednu break loptu i povela 6:5, ali Black poravnava pa se ide u tie-break.

U tie-braku Ana dobro reagira, osvaja svoj servis, a potom jedan protivnice za 2:0. Potom Black radi seriju i s dva mini-breaka dolazi do 3:2, pa na 4:2. Ana uspjeva smanjiti mini-breakom na 4:3, ali njen prvi servis odlazi protivnici za 5:3. Dubrovkinja smanjuje na 5:4 i napada dva servisa protivnice. U prvom poravnava na 5:5, a u drugom vodi – 6:5, i ima servis za meč. Amerikanka uspijeva izjednačiti na 6:6. Konjuh osvaja svoj drugi servis i vodi 7:6, opet ima dvije set lopte na servis protivnice. Napada servis i pobjeđuje sa 7:6 (6) u trećem setu.

Pročitajte još

Ministarstvo: Hrvatski vaterpolisti neće igrati u Kotoru dok bazen nosi ime zapovjednika straže logora Morinj

Dulist

NEMA KVALIFIKACIJA Prijave za Divlju ligu do 3. kolovoza

Dulist

Plazma Sportske igre mladih: Državna završnica u Rijeci okuplja više od 2.000 djece i mladih

Dulist