Grad

Kongresni centar na Babinom kuku, Srebrenom ili Centru iza Grada?

babin kuk

Nešto manje od 400 tisuća dobila je Dubrovačko-neretvanska županiju za izradu projekta izgradnje kongresnog centra Dubrovnik.
Kako je pokazala studija konzultantske kuće Horwath, kongresni centar trebao bi se graditi na jednoj od tri lokacije, Babinu kuku, Srebrenom ili Centru iza Grada. Riječ je o sredstvima koje dodjeljuje Ministarstvo turizma iz fonda za sufinanciranje infrastrukturnih projekata.

Uređenje plaža i biciklističkih staza u fokusu su aktualnog kruga sufinanciranja infrastrukturnih projekata iz fonda Ministarstva turizma, u kojem će se isplatiti ukupno 17 milijuna kuna za 34 projekta.

Dubrovačko-neretvanskoj županiji novci još idu i za biciklističku stazu Neretva. Za nju je Metković dobio 900 tisuća kuna.

Inače, odluku o odabiru projekata iz natječaja raspisanog ujesen prošle godine u donio je ministar Anton Kliman krajem prošlog tjedna a njegovo Ministarstvo će sufinancira do 80 posto opravdanih odnosno prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog projekta.

Najveći pojedinačni iznos pomoći od milijun kuna dobio je Šibenik za uređenje plaže Rezalište koja bi trebala biti otvorena već ovo ljeto.

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist