Zanimljivosti

Konferencija o poduzetništvu u Dubrovniku

seecel logo

"Poduzetnički kamp", konferencija SEECEL-a (South east european centre for entrepreneurial learning), održat će se od 10. do 12. travnja u Hotelu Palace, gdje je svečano otvaranje zakazano za 9 sati. 

Cilj konferencije je predstaviti rezultate i postignuća projekta na regionalnim strateškim pilotiranjima u osam zemalja sudionica. U tu svrhu, konferencija će se fokusirati na širenje i aktivnog razmjene iskustava među predstavnicima strateških pilot institucija za ISCED 2 i ISCED 5/6 razine obrazovanja, a više možete saznati ovdje.

SEECEL je provela regionalna strateška pilotiranja u razdoblju od lipnja 2011. do lipnja 2012. godine u osam svojih članica (Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Crna Gora, Srbija i Turska), u svrhu poticanja istih.

Konferencija će okupiti predstavnike Europske komisije i Europskog Training Foundationa, članove SEECEL Upravnog odbora, predstavnike poslovnog svijeta, predstavnike SEECEL mreže poduzetničkih škola i visokoškolskih ustanova, SEECEL razvoj i savjetovanje Mreža za Enterprises izobrazbe (Danet) i mnoge druge.

Među počasnim uzvanicima svoj dolazak su potvrdili ministri Gordan Maras i Željko Jovanović te Nadan Vidošević, predsjednik Hrvatske gospodarske Komore. Među ostalim cijenjenim uzvanicima očekuju se predstavnici ministarstava Turske, Srbije, BIH-a, Kosova i Crne Gore.
 

SEECEL – Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje Jugoistočne Europe  djeluje na području cjeloživotnog učenja za poduzetništvo kao pokretača konkurentnosti. Inicijativom osam (8) zemalja jugoistočne Europe (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Srbija i Turska) temeljenom na prioritetnim razvojnim područjima politika Europske Unije poglavito Europskim zakonom o malom poduzetništvu (Small Business Act for Europe – SBA) iskazana je potreba za institucionalnom suradnjom, a Republika Hrvatska ponudila je domaćinstvo uz pronalaženje modaliteta za osnivanje.

Pročitajte još

Sretan rođendan dragom kolegi, Lerovcu Davoru Mojašu

Dulist

Ljetni robotički kamp za cure kreće od utorka!

Dulist

Pravilno “blicanje” u prometu: Kada je dopušteno, a kada kažnjivo?

Dulist