Grad

KONCESIONAR UVALE ‘Imamo odobrenje za uklanjanje 74 stabla’

sjeca stabla uvala plaza

Nakon što su uznemireni građani i eko-aktivisti jučer digli glas protiv, kako su ga nazvali, ekocida u Uvali Lapad, iz tvrtke koncesionara Dubrovačkih zalazaka sunca tvrde kako je sve učinjeno po propisima.

-Po građevinskoj dozvoli Dubrovački zalasci sunca d.o.o. imaju odobrenje za uklanjanje 74 stabla, a fitosanitarni inspektor iz Splita je nadgledao uklanjanje zaraženih palmi, koje su uklonjene po propisanoj proceduri – odgovorili su iz tvrtke Dubrovački zalasci sunca na upit DuLista jesu li sva stabla u Uvali Lapad trebala biti posječena.

Na naš upit je li Vrtlar ili netko drugi nadležan izdao dopuštenje za sječu stabala iz Dubrovačkih zalazaka sunca su odgovorili:
-Suprotno komentarima na društvenim mrežama, uklanjane stabala je odrađeno na propisani način, a djelatnici Vrtlara su dali svu potrebnu stručnu i savjetodavnu pomoć na čemu im se naročito zahvaljujemo. Vrtlar u ovom slučaju nije bio nadležan za izdavanje ikakvih dozvola, budući da je odobrenje za uklanjanje stabala po Građevinskoj dozvoli.

Na pitanje kakvo se hortikulturno uređenje planira u Uvali i kada, odgovorili su nam:
-Projektom su planirana velika hortikulturna ulaganja kako bi Plaža u konačnici ispunila najveće standarde, a hortikulturalni projekt će biti uskoro predstavljen javnosti, budući da cijeli projekt mora biti gotov do ljeta 2017. – stoji u odgovoru DZS-a.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist