DuList IN

Koncertom dobitnice Grammyja Nicole Zuraitis otvoren 2. Ponta Lopud Jazz Festival

ponta lopud jazz 4

U Kneževu dvoru je u četvrtak navečer, konferencijom za medije, svečano otvoreno ovogodišnje izdanje Ponta Lopud Jazz Festivala, manifestacije koja će idućih dana otok Lopud pretvoriti u pravi raj za sve ljubitelje jazza, a mladim talentiranim glazbenicima omogućiti daljnji profesionalni razvoj kroz predavanja i druženja s vrhunskim glazbenicima iz cijelog svijeta. Gostima su se na konferenciji za medije obratile Tilda Grossel Bogdanović, osnivačica Kreativne platforme Ponta Lopud, Thana Alexa, suosnivačica i umjetnička direktorica festivala te Nicole Zuraitis, Grammyjem nagrađena jazz pjevačica, kantautorica, pijanistica i aranžerka. Također, svečano otvorenje je svojom izjavom uveličao i master u rezidenciji Kenny Werner koji je već prvi dan oduševio sve sudionike na održanom masterclassu o stanju glazbene industrije, a njegovo sljedeće predavanje na redu je i drugoga dana Ponta Lopud Jazz Festivala.
-Hvala svima koji su prepoznali inicijativu održavanja ovog glazbenog događaja na otoku. Iako je kraj sezone i jazz je jedna niša koja je uvijek osjetljiva, mi vjerujemo da Lopud jest otok jazza – poručila je Grossel Bogdanović.
Nakon konferencije za medije, mnogobrojnu je publiku oduševio prvi festivalski koncert u izvedbi Nicole Zuraitis Quartet. U jedinstvenom ambijentu lopudskih palmi posjetitelji i sudionici mogli su čuti neke od njezinih najpoznatijih jazz pjesama s naglaskom na album How Love Begins s kojim je Zuraitis ove godine osvojila Grammy za najbolji jazz vokalni album. Po završetku koncerta gosti su uživali u glazbenoj improvizaciji pod vodstvom Thane Alexe, kojoj su se na pozornici već prvog dana pridružili i sudionici festivala, nakon što su prethodno mogli uživati u razgovorima sa svjetski nagrađivanim glazbenicima.
-Jako sam počašćena i sretna što sam ovdje i što sam uspjela dovesti svoj bend iz New Yorka. Sinoć smo u sjajnoj atmosferi slavili moj Grammyjem nagrađeni album How Love Begins i uživali u prirodnim ljepotama koje krase Hrvatsku – poručila je Nicole Zuraitis.
-Čast je ovdje biti drugu godinu zaredom i jako smo uzbuđeni jer se naša mala ideja uspjela proširiti u ovaj prekrasan festival. Sretni smo jer ponovno možemo ugostiti nevjerojatno talentirane mlade glazbenike na Lopudu. Moj je dugogodišnji san bio dovesti glazbu ove razine u ovaj dio Hrvatske, a na ovogodišnjem festivalu imamo nevjerojatnu skupinu umjetnika koji će s posjetiteljima tri večeri dijeliti jedinstvenu i uzbudljivu glazbu – istaknula je Thana Alexa.
Jazz koncerti nagrađivanih glazbenika održavat će se od četvrtka do subote s početkom u 21:00 sat u jedinstvenom ambijentu vrta hotela Grand koji je, uz Knežev dvor, središnje mjesto Ponta Lopud Jazz Festivala.
Ulaz na jazz koncerte besplatan je za sve posjetitelje, a za vrijeme trajanja festivala, od 29. do 31. kolovoza, za publiku iz Dubrovnika organiziran je i besplatni transfer brodom Argosy, koji svakog dana polazi s Lapadske obale 7 (autobusna stanica ispred Ekonomskog fakulteta) u 19 sati, a s Lopuda ispred hotela Lafodia u 00:30, s iznimkom 31. kolovoza kada polazi u 01:00.
Kreativna platforma Ponta Lopud nosi i predstavlja tri ljetna kulturna programa 2024. te spremno dočekuje sve zaljubljenike u umjetnost, prvenstveno film, glazbu i književnost. Ponta Lopud ljetne projekcije prvi je od tri događaja koji je, slaveći filmsku umjetnost, održan od 27. do 29. lipnja. Drugi događaj, koji će od 29. do 31. kolovoza na otok privući ljubitelje glazbe, popularni je Ponta Lopud Jazz Festival, dok je ovogodišnji novitet kreativne platforme pokretanje novog, trećeg ljetnog festivala, Ponta Lopud Book Bridge, koji trajanjem od 27. do 29. rujna zaokružuje ljetne manifestacije i zatvara kulturno-umjetničku sezonu Lopuda.

Pročitajte još

[FOTO] Ston iznova u znaku Festivala soli

Dulist

GARDEN TERRACE&BAR Novo hit mjesto u srcu cavtajske rive!

Drugi dan Ponta Lopud Jazz Festivala nastavlja s velikim imenima u svijetu jazza

Dulist