Kultura

KONCERT U DVORU Festivalska publika uživala je u glazbenom putovanju Južnom Amerikom

75. Igre Ansambl Bach 6

Ansambl Bach Consort Wien odveo je u utorka navečer festivalsku publiku u Dvoru na putovanje glazbenim kontinentom od Argentine do Venezuele, ekspresivnom i vrhunski uigranom izvedbom, prateći drevne korijene različitih žanrova, kroz fascinantan program Vidala.
Tradicionalnu južnoameričku glazbu predstavili su mezzosopranistica Luciana Mancini, tenor Francisco Brito te dirigent Rubéna Dubrovsky, koji su publici dočarali poseban glazbeni spoj impresivnih kultura pretkolumbovske Južne Amerike, barokne glazbe španjolskih doseljenika te melodija i ritmova koje su donijeli afrički robovi.
-Imali smo predivnu večer, mislim da je publika iznenađena programom, a mi smo uživali u tom njihovom iznenađenju, kao i u ovom prelijepom prostoru u kojem je akustika tako posebna, ne treba vam ni mikrofon – kazala je Luciana Mancini nakon koncerta.
-Prvi put sam u Hrvatskoj, inače sam operni pjevač, ali posebna je strast izvoditi ovakvu glazbu koja potječe iz mog rodnog kraja. Uživao sam u cijelom nastupu i presretan sam što sam ovdje, publika je bila jako zagrijana – kazao je tenor Francisco Brito.
S njima se složio osnivač i umjetnički voditelj ansambla Rubén Dubrovsky, koji je čestitao Dubrovačkim ljetnim igrama 75. obljetnicu.
-Publika je bila nevjerojatna, a ovaj prostor u atriju Kneževa dvora posebna je inspiracija – kazao je Dubrovsky te zahvalio publici na dobrodošlici.
Nakon svog osnutka 1999. godine, ansambl Bach Consort Vienn brzo se razvio u jedan od najvažnijih austrijskih baroknih sastava, a poznati su po autentičnosti izvođenja djela iz prošlosti te želji da se svaki repertoar predstavi u što intimnijem sastavu.
Idući koncert na programu 75. Dubrovačkih ljetnih igara je Papandopulo kvartet koji će nastupiti sutra, u četvrtak u 21:30 sati u atriju Kneževa dvora.

Pročitajte još

Predstavljanje zbirke pjesama “Dubrovnik narančama ozaren” u Klaustru Male braće

Dulist

„Mara i Kata“ petu godinu na Dubrovačkim ljetnim igrama

Dulist

U prostorijama CDMOD-a predavanje ‘Putevima Sv. Jakova’

Dulist