DuList IN

KONCERT U CRKVI SV DOMINIKA Završilo peto izdanje Aklapele

Aklapela 2016 Zavrsetak 2

Na oduševljenje brojnih posjetitelja, u prepunoj crkvi sv. Dominika, klape sudionici Aklapela festivala održale su 10. travnja tradicionalni koncert ‘poklon Gradu’.

Današnjim koncertom završilo je peto izdanje festivala Aklapela, koji petu godinu zaredom oduševljava Dubrovčane i goste Grada. Pjesma je odzvanjala Gradom od jutra do večeri, na zadovoljstvo dvanaest klapa sudionika i brojnih posjetitelja festivala.

Aklapela festival je u potpunosti nacionalni glazbeni proizvod koji njeguje izvorno klapsko pjevanje priznato i od strane UNESCO-a kao dio svjetske nematerijalne baštine. ‘Festival je skromna zahvala generacijama koje su svoje srce i pivačku dušu ostavili u klapskom grugu i tako je prenijeli novim generacijama kantadura i pivača’, kaže dr. sc. Ćaleta dodavši kako vjeruje u očuvanje ovog, autohtono hrvatskog glazbenog izričaja, kao i daljnji razvoj Festivala u godinama koje su pred nama.

-Ovom prilikom zahvaljujemo vjernoj publici i brojnim posjetiteljima Festivala, kao i partnerima i prijateljima bez kojih održavanje Festivala ne bi bilo moguće – poručili su organizatori.

Pročitajte još

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednom programu!

Dulist

SUSRET NA KORČULI Vatreni usrećili Severininog sina!

Dulist

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist