Kultura

KONCERT KOJEG NE SMIJETE PROPUSTITI Aljoša Jurinić nastupa u Dubrovniku

Aljosa Jurinic

Mladi glazbeni virtuoz, pijanist Aljoša Jurinić nastupit će s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom 1. travnja u tvrđavi Revelin. Ovim koncertom će ravnati austrijski dirigent Christoph Campestrini, inače glazbeni direktor Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto.

Zagrepčanin Aljoša Jurinić prvi je hrvatski pijanist koji je dospio u finale prestižnog pijanističkog natjecanja Chopin u Varšavi, među deset najboljih. Riječ je o najvažnijoj natjecateljskoj pozornici u glazbenom svijetu, natjecanje se održava svako pet godina, a okuplja stotine najtalentiranijih pijanista iz cijelog svijeta u dobi od 17 do 30 godina. Osim finala na ovom prestižnom natjecanju, Aljoša Jurinić višestruko je nagrađivan na državnim i međunarodnim natjecanjima, među kojima je uspjeh postignut 2012. godine na renomiranom pijanističkom natjecanju Robert Schumann u skladateljevu rodnom gradu Zwickauu. Iste godine dobio je prvu nagradu na 3. međunarodnom pijanističkom natjecanju Encore! Shura Cherkassky u Milanu. Na 4. međunarodnom pijanističkom natjecanju Luciano Luciani u Cosenzi i 5. međunarodnom pijanističkom natjecanju u Massarosi u Italiji osvojio je prve nagrade.

Na koncertu 1. travnja u Revelinu publika će imati priliku čuti Mozartov Koncert za klavir i orkestar br.26 u D duru ‘Krunidbeni’ te u drugom dijelu Mendelssohnovu Simfoniju br. 5 u d molu ‘Reformacijsku’. Početak koncerta zakazan je u 20.30 sati.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist