Kultura

Koncert klape Kaše večeras u prostoru Deše

Klapa Kaše

Koncertna promocija prvog nosača zvuka Klape Kaše „Rego“ održat će se večeras u 20 sati u prostorijama Deše Dubrovnik, a ne kako je ranije bilo najavljeno u Art radionici Lazareti.

Na promociji će sudjelovati istaknuta imena glazbene scene Jakša Fiamengo, Đelo Jusić i Viktor Lenert, a klapa će izvesti sve pjesme s debitantskog albuma. Ulaz je slobodan, a koncertna promocija albuma održava se u programu ovogodišnje Feste 2014.

„Rego“ sadrži skladbe voditelja klape Vicka Dragojevića, ali na albumu su i pjesme kojima klapa odaje počast svojim idolima – klapi Maestral s pjesmom ‘Da je jubav ća je more’, klapi Linđo-N s pjesmom ‘Poslanica Gradu’ te Buci i Srđanu s ‘Jedina dođi’, dok je bard poezije i klapske pjesme Jakša Fiamengo autor pjesme “Nima više tvoga broda” u kojoj se kao gost pojavljuje Ibrica Jusić. Uz autorski rad, klapa Kaše uvrstila je na album i stari dubrovački narodni napjev ‘Izišla je zelena naranča’.

O albumu u izdanju diskografske kuće Croatia Records:

Potaknuti davnim pjevom dubrovačkih gospara i pažljivo osluškujući bilo Straduna, trojica dubrovačkih studenata početkom 2007. okupila se oko gitare i mandoline, samo s jednim ciljem – pjevati!

Od komina do amfiteatra, od volta do pozornice, klapa je rasla i jačala, dolazili su i odlazili prijatelji; ali prava vatra se nije ugasila. Dapače, plamtjela je sve jače i dovela do prve vrleti glazbenog života – prvog nosača zvuka.

“Kada nijesmo znali đe se vratit’, tinjao je uvijek isti lik”; pjevali smo i plakali u istom tonalitetu; i pomno godinama gradili ovaj nosač zvuka. Pjesme su nastajale tiho i tajno, ali i glasno u žamoru betula. I kad smo već skupa odrasli i postavili se na noge, odali smo poštovanje svojim idolima, i to na jedini način koji umjemo u pjesmama. Sjetili smo se tako klape Maestral (Da je ljubav ća je more) i Linđo-N (Poslanica Gradu), Buca i Srđana (Jedina dođi) te naravno Trubadura (Laku noć moja zoro bajna).

“Najlakše je svoju zvijezdu pratit”. U ovim riječima saželo se sve što smo do sad gradili.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist