Aktualno

KONCERT IBRICE JUSIĆA NA TARACI VILE BANAC Jedinstvena večer posvećena velikom Luku Paljetku

Ibrica Jusic Koncert

Epidaurus Cavtat Festival s ponosom najavljuje poseban koncert legendarnog kantautora Ibrice Jusića, pod nazivom ‘U svakom slučaju te volim’, koji će se održati u utorak 10. rujna na taraci vile Banac u Cavtatu s početkom u 20 sati. Ova jedinstvena večer posvećena je velikom hrvatskom pjesniku i književniku Luku Paljetku, a ujedno obilježava i 60. obljetnicu umjetničkog djelovanja našeg priznatog kantautora.

Ibrica Jusic Press EpidaurusCavtatFestivalIbrica Jusić jedna je od najvažnijih figura hrvatske glazbene scene, kroz šest desetljeća karijere ostavio je neizbrisiv trag svojom interpretacijom šansona i balada. Njegov prepoznatljivi glas i emotivna povezanost s publikom postali su zaštitni znak njegove umjetnosti.
Osvojio je mnoga srca svojim legendarnim izvedbama, donoseći sa sobom duh Dubrovnika, grada koji mu je bio i ostao nepresušni izvor inspiracije. Jedna od tih pjesama, remek djela, upravo je ‘U svakom slučaju te volim’ našeg Luka Paljetka, pjesnika, akademika, dramatičara, prevoditelja… Iznimno važne figure ne samo u književnosti, već i u hrvatskoj kulturnoj sceni uopće.

Njegova suradnja s Ibricom Jusićem rezultirala je nekim od najdirljivijih pjesama u Jusićevu repertoaru, a koncertom ‘U svakom slučaju te volim’ naglašava se upravo veza između dvoje velikana hrvatske umjetnosti. Jusić i Paljetak, svaki na svoj način, obogatili su hrvatsku kulturu i ostavili duboki trag na generacije koje su ih s ljubavlju pratile.

Organizatori Epidaurus Cavtat Festivala pozivaju sve ljubitelje glazbe i poezije da se pridruže ovoj iznimnoj večeri, gdje će se proslaviti umjetničko stvaralaštvo Ibrice Jusića i odati počast velikom Luku Paljetku.

Ulaz na koncert je 20 eura.

Foto: Arhiva

Pročitajte još

POSLJEDICE NEVREMENA Hrvoje Brbora: Cijelo bazensko postrojenje nam je poplutalo

Dulist

[FOTO/VIDEO] Katastrofa u Knežici, ovako izgleda cesta nakon kiše

Dulist

PALATA I ŠUMET ZAMUĆENI Vodovod od sutra šalje cisterne, Franković pohvalio pročistač vode na Ombli

Dulist