Kultura

KONCERT I RADIONICA London Handel Players u Kabogi

london handel players kaboga

Suradnja Dubrovačkih ljetnih igara i zaklade Caboga Stiftung, nastavlja se besplatnim koncertom kojeg će u ljetnikovcu Bunić Kaboga izvesti ansambl London Handel Players, u subotu 16. studenog s početkom u 20 sati.
U svom programu Svečanost baroknog plesa, ovom prigodom izvest će djela G.F. Händela, J.B. Lullya, M. Maraisa, J.S. Bacha, A. Campra, J. Leclaira i J.F. Rebela. Idući dan, 17. studenog ansambl će održati besplatnu radionicu za učenike Umjetničke škole Luka Sorkočević. Ansambl London Handel Players, hvaljen u New York Timesu zbog „produhovljene dubine“ i „besprijekorne vještine muziciranja“, svojim nastupima i albumima očarava publiku diljem svijeta. Od debija 2000. godine u sklopu Händelova festivala u Londonu u Händelovoj župnoj crkvi St George Hanover Square ansambl redovito izvodi barokna komorna djela i koncerte u vodećim koncertnim dvoranama i na festivalima u Ujedinjenom Kraljevstvu, Europi i Sjevernoj Americi te surađuje s vodećim svjetskim pjevačima.
„Izvedbe ansambla London Handel Players čisto su savršenstvo, s očaravajućom ljepotom zvuka i fraziranja, širinom boja i dinamičkim rasponom… pored toga, ovaj album obiluje najljepšom mogućom glazbom, a glazbenici odaju ljubav prema svakoj noti koju odsviraju.“ – Pan, Journal of the British Flute Society.
Besplatne ulaznice za ovaj koncert mogu se od ponedjeljka do petka preuzeti u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), od 10 do 14 sati. U suradnji s javnim gradskim prijevoznikom Libertasom osiguran je besplatan prijevoz autobusom za publiku, a polazak je u 19.30 sati s Pila, uz zaustavljanje na stanici u Vukovarskoj ulici.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist