Zanimljivosti

Konavljani uređuju kolodvor na Zvekovici

zvekovica asfalt01

Završetak radova na oborinskoj odvodnji na Zvekovici označilo je asfaltiranje cesta, a u Općini Konavle najavljuju kako slijedi hortikulturno uređenje mjesta. Nedavno je u Zvekovici uređeno i autobusno stajalište u sklopu kojega se nalazi i mali autobusni kolodvor.

Namijenjen je autobusima koji prometuju konavoskim mjestima. U radove na uređenju Zvekovice Općina Konavle utrošila je oko 700 tisuća kuna.
Po završetku turističke sezone uslijedit će radovi na izgradnji 1791 metar dugog kanalizacijskog sustava kao i spojne kanalizacijske cijevi Zvekovica – Bosanski naselje. Natječaj za izvođača radova objavljen još u siječnju zatvora se 4. lipnja sukladno pravilima Europske unije. Naime, riječ je o projektu koji će se financirati u sklopu IPARD programa.

Radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava Zvekovica trebali bi započeti u listopadu ove godine. Projekt vrijedan 7 milijuna kuna financirati će se sredstvima iz fondova Europske unije.
Realizacijom projekta naselje Zvekovica konačno će dobiti suvremeni kanalizacijski sustav dok će Općina Konavle u svom proračunu uštedjeti 300 tisuća kuna. Iznos je to koji je Općina na godišnjoj razini izdvajala za pražnjenje septičkih jama.
 

Pročitajte još

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

LOKRUM – naša oaza mira!

Dulist

Novi zanimljivi tjedan u CDMO-u!

Dulist