Zanimljivosti

KONAVLE Dva posto više dolazaka i 3,5 posto više noćenja nego lani!

molunat iz zraka opcina konavle

Turistička zajednica općine Konavle nastavlja bilježiti odlične turističke rezultate. U usporedbi s prošlogodišnjim srpanjskim rezultatima ovogodišnji rezultati su u povećanju od 2 posto u turističkim dolascima, dok je broj noćenja porastao za 3,5 posto i iznosi 175 614 ostvarenih noćenja.
Nakon izvrsne predsezone, za razdoblje od početka godine do 31. srpnja vidljivo je povećanje od 6,5 posto u dolascima te, uz ostvarenih 457 424 noćenja, porast od 13,5 posto ostvarenih noćenja.
Promatrano po tržištima, standardno najveći broj noćenja ostvaruju turisti iz Velike Britanije 35,5 posto, a slijede Francuska 10 posto, Irska 6,8 posto te Poljska i BiH sa udjelom od 4,7 posto u broju ostvarenih noćenja.
Konačno, ostvareni broj noćenja za prvih sedam mjeseci ove godine veći je za 2,7 posto u odnosu na rekordnu 2019. godinu, te je stoga za očekivati da će i konačni ovogodišnji rezultat biti na tom tragu.
Turistička zajednica općine Konavle svojim gostima nudi bogat i raznovrstan kulturno-zabavni program, čime im osigurava ugodan i zanimljiv boravak. Do sada su organizirana brojna značajna događanja kao što su Ljetni karneval, koncert 4Tenora, Kostimirane šetnje po Cavtatu te Storytelling priče o životima zanimljivih i intrigantnih Cavtaćana. Uz to, tu su i folklorni, plesni i ostali glazbeni programi na cavtatskoj rivi, dok se u suradnji s Kinom Mediteran svaka dva tjedna u Ljetnom kinu održavaju trodnevne filmske projekcije.
Za goste zainteresirane za aktivni odmor, Konavle nude pješačke i biciklističke staze, jahanje, ATV safari, Jeep safari, adrenalinski park, ronjenje te razne sportove na vodi.
Gastronomska i enološka ponuda Konavala iz godine u godinu postaje sve bogatija, omogućujući posjetiteljima uživanje u lokalnoj i modernoj kuhinji.
Sve ove aktivnosti i sadržaji opravdavaju titulu Cavtata i Konavala kao jedne od Top 10 europskih najboljih destinacija i slogan #gdjeježivjetiužitak.

 

Pročitajte još

1300 eura za sedam dana na jahti koja plovi po Hrvatskoj! Što kažete?

Dulist

Ryanair dobio sudski spor protiv booking.com-a

Dulist

Za kozu s natpisom ‘Goat4GOAT’ zaslužna je ekipa iz Judo kluba Dubrovnik 1966!

Dulist