Aktualno

Konavle dobivaju 100 km biciklističke staze

uhpa

Povodom početka projekta „Održivi razvoj turizma posebnih interesa“ koji se provodi kroz program prekogranične suradnje Hrvatska-Crna Gora u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći IPA,  danas je u Hotelu Bellevue održana konferencija za novinare.

Nositeji projekta su Općina Tivat i UHPA, a projektni partneri Agroturzam Konavle, TZ Tivat, Komunalno Tivat.
Program ima za cilj unaprijediti turističku ponudu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, posebno u predsezoni i postsezoni, izgradnjom biciklističkih staza u Konavlima te osmišljavanjem novih paket aranžmana prilagođenih potrebama najvećih europskih tržišta na polju gastronomije, enologije, aktivnosti u prirodi, aktivnog odmora, planinarenja, itd.

Stvaranjem novih, ujednačenih turističkih aranžmana s obje strane granice omogućit će se razmjena turista juga Hrvatske i Boke Kotorske.
Ukupna vrijednost projekta je 351.847 eura.

Za realizaciju projekta, Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) je osigurala bespovratna novčana sredstva Europske komisije u iznosu od 119.037 eura kroz IPA prekogranični program Hrvatska-Crna Gora.
-UHPA sudjeluje niz godina u realizaciji projekata koje financira EU. Ovim projektom realizirat ćemo nove turističke pakete na području Konavala i Tivta, razvijajući biciklistički turizam i promovirajući sam projekt – rekao je uvodno Boro Aleksić, član Upravnog odbora Udruge hrvatskih putničkih agencija.
 
Zorica Gverović, tajnica Tajništva za komunalno stambene poslove i promet Općine Tivat zahvalila se partnerima s hrvatske strane.
-Čeka nas realizacija ovog projekta koji promiče naše turističke destinacije, mijenjamo naše sredine, poboljšavamo upravljanje turizmom i destinacijom – naglasila je Gverović.

-S obzirom na iskustvo svih partnera, nadam se da će krajnji jug naše Županije ovim projektom dobiti veću turističku vrijednost, ne samo kroz infrastrukturu već i kroz edukaciju kadrova – kratko je dodao Maro Kristić, pročelnik UO za turizam, more i poduzetništvo DNŽ.
-DUNEA sudjeluje u trima projektima iz istog programa, u jednom smo nositelji a u drugom ravopravni partneri – istaknula je Melanija Miić, direktorica Regionane razvojne agencije DNŽ DUNEA-e

Perica Pusić, tajnik udruge Agroturizam Konavle, predstavio je cjelokupan projekt.

-Cilj nam je razviti nove proizvode turizma posebnih namjena na području Tivta i Konavala, poboljšati infrastrukturu za bicilistički turizam, kao proizvod od posebnog interesa, te promovirati zajedničku turističku ponudu i ojačati kontakte između aktera u pograničnom području. U Konavlima ćemo pak urediti 100 kilometara bicilističke staze, adekvatno označiti, mapirati i prilagoditi za GPS uređaje. Osigurat ćemo i 30 klasičnih bicikala za rekreaciju. Više od 50 djelatnika, organizatora putovanja te lokalnih davatelja usluga, imat će priliku od predstavnika najvećih turističkih touroperatora saznati posebnost pojediog tržišta za turizam posebnih interesa. Također će biti razvijeno najmanje 20 novih paketa aranžmana turizma posebnih interesa – istaknuo je Pusić.

Pročitajte još

OPREZ! Kamena gromada pala na cestu za Bosanku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ČEKAJU NAS VRUĆINE, PA ‘SUMMERKILLER’ Evo kada možemo očekivati zahlađenje

Dulist