Politika

KONAČNI REZULTATI IPSOSA ZA NOVU TV SDP s tri mandata prednosti, bez glasova dijaspore

parlament nova tv

U Dnevniku Nove TV danas su objavljeni novi rezultati velikog terenskog istraživanja na 10 izbornih jedinica, koje je Nova TV provela u suradnji s agencijom Ipsos.

Nakon objave promišljanja birača u 1. i 2. izbornoj jedinici, zaokruženo je svih 10 jedinica pa konačni rezultat ide u korist SDP-ove koalcije Hrvatska raste, koja osvaja 60 od ukupno 140 mandata. Domoljubna koalicija osvaja 57 mandata, Most nezavisnih lista 12, a po tri Bandić Milan 365, IDS-PGS-RI i Živi zid, dok će dva zastupnika imati HDSSB.

No, ovdje treba istaknuti kako u rezultate nisu uključene dvije izborne jedinice – dijaspora i manjine. Dijaspora tradicionalno glasuje za HDZ, pa bi s tim glasovima ovo mogla biti izjednačena utakmica.
Kako se navodi u priopćenju Nove TV, promišljanja birača pokazuju kako od ukupno 10 izbornih jedinica koje nose 140 mandata u Saboru, za 18 mandata postoji više pretendenata. Za manje izvjesne mandate, bitka će se tako voditi između Domoljubne koalicije, koalicije Hrvatska raste, Most nezavisnih listi, koalicije Bandić Milan 365 i drugi, koalicije IDS-PGS-RI, Živog zida, HDSSB-a, ORaH-a i koalicije NAPRIJED HRVATSKA! – REFORMISTI i drugi. Inače, istraživanje je provedeno u vremenskom razdoblju od 22. listopada do 2. studenog, metodom lice u lice na reprezentativnom uzorku građana za svaku izbornu jedinicu.

 

Pročitajte još

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist