Vaše vijesti

KOMUNALNI NERED ‘Gospodo, prevarili ste se!’

boka dubrovnik01

Naš čitatelj, koji se potpisao kao ‘Komunalni (ne)redar’, poslao nam je tekst s pratećim fotografijama, kojima je, kako kaže, prikazao stvarno stanje stvari na dubrovačkim ulicama. Tekst prenosimo u cijelosti.

„Obzirom da se u posljednje vrijeme pompozno najavljuje nekakvo uvođenje reda u povijesnoj jezgri raznoraznim naljepnicama, uniformiranim informatorima, elegantnim pultovima koje poduzetnici masno plaćaju, šaljem Vam nekoliko fotografija svakodnevnog i stvarnog stanja u Gradu.

Nekada davno, na ulazu u Grad goste su u posebnim prilikama dočekivale djevojke odjevene u narodnu nošnju, pozdravljajući goste i iskazivajući dobrodošlicu, kasnije smo imali gradsku stražu, a danas imamo ovo što imamo – distribuciju promotivnih materijala (letaka, flajera, nazovite to kako god) za kineske suvenire i svijeće koje nikakve veze s Dubrovnikom nemaju i to od strane cura koje su prave prvakinje u multitaskingu jer istovremeno mogu piti kavu, pušiti cigarete i razgovarati s brojnim turistima, stvarajući im tako prvi dojam o gradu sa višestoljetnom povijesti i bogatom kulturnom baštinom.

To što ste Vi, cijenjena gospodo iz Grada Dubrovnika, osmislili ideju pultova, naljepnica i uniformi za koje mislite da će urediti imidž Grada, gadno ste se prevarili, jer i dalje imamo i imat ćemo situaciju u kojoj doslovno svi svoje usluge nude na ulici, tako da nam još jedino nedostaje prostitucija.

Ovom logikom, svejedno je da li je ugostitelj postavio još jedan stol za restoran ili se odlučio prodavati izlete za neku agenciju.

Za bolje razumijevanje ovog teksta, prilažem Vam nekoliko fotografija, pa sami procjenite što se gdje ne uklapa, a ako se nešto i uklapa, po kojoj cijeni.
S poštovanjem
Vaš
Komunalni (ne)redar“

Pročitajte još

SNIJEŽNIČARI NA MITSKOJ PLANINI ‘Nismo očekivali da će Ararat biti nešto izvan svega’

Dulist

Ane Mljećka: ‘Zemljište gdje je Hotel Odisej bi se trebalo vratiti stanovnicima Goveđara’

Dulist

[FOTO] SUGRAĐANIN UPOZORAVA Netko krade kamen na trasi stare željezničke pruge?

Dulist