Zanimljivosti

KOMPLETAN POPIS Doznajte u kojoj će župi i kada koji (nad)biskup voditi misno slavlje!

bogojavljanje biskup2

Drugog dana Susreta hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku, u nedjelju, 27. travnja mladi će sudjelovati na misnim slavljima u župama u kojima će biti smješteni.

Bit će to prigoda za međusobno upoznavanje, predstavljanje župnih i drugih zajednica iz kojih dolaze i razmjenjivanje iskustava vjerničkog života, javljaju iz Biskupije.
U nekim od župa mise će predvoditi (nad) biskupi koji sudjeluju na SHKM-u.

Tako će mons. Alessdro D’Errico, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, nedjeljnu euharistiju predvodit će u župi sv. Ane na Brgatu. Misa počinje u 10 sati
Mons. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup i predsjednik HBK, misu će predvoditi u župi sv. Križa u Gružu, na otvorenom prostoru u luci Gruž gdje se dan ranije slavilo središnje euharistijsko slavlje SHKM-a. Misa počinje u 10.30 sati.
Mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup i metropolita, nedjeljnu misu predslavit će u župi sv. Nikole u Čilipima, ispred crkve. Misa počinje u 10 sati.
Mons. Đuro Hranić, nadbiskup đakovačko-osječki, nedjeljnu misu će predslaviti u župi Presvetog Trojstva u Grudi, u sportskoj dvorani. Misa počinje u 10 sati.
Mons. Slobodan Štambuk, hvarski biskup, nedjeljnu euharistiju predvodit će u župi sv. Nikole u Cavtatu s početkom u 11 sati. Oltarni prostor bit će na brodu, a vjernici na rivi.
Mons. Ante Ivas, šibenski biskup, predslavit će euharistiju na igralištu na Ilijinoj glavici, u župi sv. Petra Boninovo. Misa počinje u 10 sati.
Mons. Ilija Janjić, kotorski biskup, predvodit će euharistiju u 11 sati u župi sv. Ilara u Mlinima, na mulu.
Mons. Dražen Kulteša, porečko-pulski biskup, u nedjelju u 11 sati predvodit će misu u župi sv. Marije Magdalene u Mandaljeni u Župi dubrovačkoj.
Mons. Vlado Košić, sisački biskup, u nedjelju će boraviti u župi sv. Vlaha u Stonu gdje će u 10 sati u Arcimunu predvoditi euharistijsko slavlje.
Mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup, u nedjelju u 11 sati predvodit će euharistiju na igralištu u Gospinom polju u župi sv. Mihajla u Lapadu u Dubrovniku.
Mons. Nikola Kekić, križevački biskup, predslavit će nedjeljnu misu u župi sv. Spasa u Staroj Mokošici s početkom u 10 sati.
Mons. Ivan Penzeš, subotički biskup, predvoditi misu u župi sv. Obitelji u Novoj Mokošici. Misa počinje u 10.30 sati.
Mons. Mijo Gorski, pomoćni zagrebački biskup, nedjeljnu euharistiju slavit će s vjernicima župe sv. Marka u Korčuli. Misa u župnoj crkvi počinje u 10 sati.
Mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjalučki, predvodit će nedjeljnu euharistiju u župi sv. Vlaha u Slanom s početkom u 10 sati ispred samostanske crkve sv. Jeronima.
Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić predvodit će euharistijsko slavlje ispred dubrovačke katedrale s početkom u 10 sati.
Na središnjem misnom slavlju SHKM-a u Gružu u subotu, 26. travnja, uz ove biskupe, u koncelebraciji će sudjelovati i mostarsko-duvanjski biskup mons. Ratko Perić, vojni biskup u BiH mons. Tomo Vukšić, delegat riječkog nadbiskupa mons. Nikola Uravić, ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons.Fabijan Svalina, te brojni svećenici.

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist