Grad

Koji će hoteli raditi ove zime, a koji ključ u bravu?!

hoteli 2

Znatno povećanje broja letova u Zračnoj luci Ruđer Bošković te bogat program u zimskim mjesecima trebali bi biti jamstvo priliva većeg broja gostiju i izvan turističke sezone. Nema više brige hoće li oni imati gdje okrijepiti se pićem i našim delicijama, s obzirom da je Grad Dubrovnik davanje javnih površina u zakup uvjetovao jednim mjesecom rada zimi svakom pojedinom objektu. Pitanje koje je ostalo je gdje će ti gosti boraviti. Provjerili smo stoga koji će im hoteli, uz raspoloživi privatni smještaj, biti na raspolaganju.

Zadovoljavajući kapacitet
— Prema trenutnim informacijama, očekuje se da će do kraja godine biti otvoreno oko desetak hotela. Kapacitet za hotelski smještaj je uglavnom zadovoljavajući s obzirom na trenutačne potrebe i broj zračnih linija, a privatni smještaj bit će dostupan, uz napomenu da zimi ovisi o potražnji. Prošlogodišnja zimska sezona zabilježila je povećanje broja gostiju, a zahvaljujući većem broju letova, očekuje se daljnji rast turističkog prometa u nadolazećim mjesecima – rekla nam je voditeljica Odjela za komunikacijske taktike Turističke zajednice Grada Aida Hadžić, ističući kako je Dubrovački zimski festival ključno događanje tijekom zimske sezone. Program će biti objavljen uskoro, a zimska ponuda dodatno obogaćena festivalom svjetlosti Lumiart koji će se održati od 8. do 10. studenog.
Zanimalo nas je koji će konkretno hoteli raditi, a koji će staviti ključ u bravu.

S dva na pet
Prošle zime bila su otvorena dva hotela kompleksa Royal Hotels & Resort i to Royal Princess i Royal Palm. Ove godine svih pet će ostati otvoreno i to svakako predstavlja najveći skok među našim hotelijerima. Jadranski luksuzni hoteli također se prilagođavaju najavama većeg dolaska gostiju tijekom dubrovačke zime. Prošle je godine tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana bio otvoren hotel Dubrovnik Palace. Ove godine je planirano da dva hotela ostanu otvorena tijekom cijele godine i to: Hotel Dubrovnik Palace i Hotel Excelsior.
— Trenutni trendovi ukazuju na snažan rast interesa za nadolazeće mjesce, a u usporedbi s prošlom godinom zabilježeno je povećanje broja rezervacija od gotovo 20 posto. S obzirom na ovu pozitivnu dinamiku, očekujemo da će popunjenost naših hotela tijekom ovog zimskog razdoblja biti značajno bolja nego u prethodnim sezonama. U skladu s tim, vjerujemo da će naša turistička ponuda i usluge zadovoljiti rastuće potrebe tržišta – rekli su nam u Jadranskim luksuznim hotelima.
Prošle je godine od objekata Valamar Riviere u Dubrovniku za vrijeme Adventa i Nove godine bio otvoren samo hotel Dubrovnik President Valamar Collection. U ovoj hotelskoj grupaciji još nam nisu mogli potvrditi hoće li ovaj hotel otvarati svoja vrata gostima za blagdane, ali su nam rekli kako će Valamar Lacroma Dubrovnik ostati otvoren cijelu zimu.
Hotel Lero jedan je od rijetkih dubrovačkih hotela koji je inače svake godine otvoren cijele zime.
— Hotel Lero će tradicionalno biti otvoren cijelu zimu kao i svake godine. Kroz cijelu ovu godinu bilježimo odlične rezultate. Najave za sljedeću godinu su jako dobre te očekujemo daljnje rekorde. Ove godine je destinacija bila odlično povezana avio prijevozom, što se nastavlja i u zimskom razdoblju. Dobro bi bilo izdvojiti Ryanair koji će ovu podsezonu i zimu uz ‘incoming’ biti i odličan ‘outgoing’ za lokalno stanovništvo, budući da će postojati direktna konekcija s par europskih destinacija. U razdoblju Nove godine smo već popunjeni s naših tradicionalnih tržišta i imamo jako malo slobodnog kapaciteta za last minute rezervacije – kazali su nam iz Lera.
Hotel Rixos će i ove, kao i prošle godine, raditi zimi i upriličiti bogat program za svoje goste.

Banner 300x250 DU 1

A zatvoreni su…
Hoteli Maestral će radi rekonstrukcije biti zatvoreni od 1. prosinca. Slična je situacija s hotelom Ivka u kojem su nam rekli da će radi obnove biti zatvoreni od 1. studenog do 1. svibnja, moguće i duže, ovisno o dinamici radova. Hotel More se zatvara polovicom prosinca, a otvara ponovo negdje u ožujku. Kada točno, ovisi o rezervacijama.

SVE VIŠE LETOVA
2024. jača nego rekordna 2019.
Predviđanja su da će po broju gostiju 2024. godina dobro nadmašiti do sada rekordnu 2019., čemu uvelike doprinosi znatno povećanje broja letova u Zračnoj luci Ruđer Bošković. Više prijevoznika obuhvaća cijeli spektar atraktivnih destinacija i to tijekom cijele godine. Podsjetimo, Ryanair je prisutan s tri linije, i to London, Beč i Bruxelles. LOT nas povezuje s Varšavom, Turkish Airlines s Istanbulom, Vueling s Barcelonom, a tu je i Croatia Airlines koja povezuje Dubrovnik s Frankfurtom. Već u ožujku ćemo nakon zimske pauze ponovno biti povezani s odredištima iz kojih nam gosti dolaze i sada u postsezoni: Madrid s Iberijom, Dublin s Air Lingusom te London i Manchester s Easy Jetom. Naime, s ovim smo destinacijama povezani do kraja studenog, a pauza je prosinac, siječanj i veljača.

Pročitajte još

Franković čestitao Ju-jutsu klubu Dubrovnik

Dulist

OSVOJILI 23 MEDALJE Gradonačelnik čestitao Taekwon-do klubu Shark

Dulist

Dječji zbor Dubrovnik poziva – Dođite i zapjevajte ‘Kolende i božićne pjesme’

Dulist