Aktualno

‘KOCKALI’ ŽIVOT I FASOVALI 500 KUNA Vozili se zatvorenom cestom na Mirinovu

mirinovo 2

Promet na cesti Lozica – Moko­šica, odnosno na 300 metara dugom predjelu Mirinovo i dalje je zatvoren. Razlog je složenost radova na iskopu gradilišta buduće ceste Most dr. Franja Tuđmana – Osojnik i sigurnost prola­znika. No, bilo je i onih koji pravilo nisu poštivali te su ‘kockali’ vlastiti život prolazeći tim dijelom ceste. Potvrdu ovih navoda potražili smo kod Policij­ske uprave dubrovačko-neretvanske.
— Zatvaranje prometa i postavlja­nje prometne signalizacije na neraz­vrstanoj cesti Lozica – Mokošica zbog izgradnje nerazvrstane ceste od Mosta dr. Franja Tuđmana prema Osojniku, obavljeno temeljem sugla­snosti Upravnog odjela za promet Grada Dubrovnika koji je navedenu suglasnost izdao Upravnom odjelu za izgradnju i upravljanje projektima Grada Dubrovnika u studenom 2019. godine – ističu nam u odgovoru iz Policijske uprave dubrovačko-nere­tvanske i dodaju: ‘Prema spomenutoj suglasnosti, trajanje zatvaranja pro­meta predviđeno je do travnja 2021. godine’.

Kazna 500 kuna
Kako nam ističu, više od dvadeset vozača kažnjeno je zbog nezakonitog prolaska.
— Temeljem saznanja o nepoštiva­nju postavljene prometne signaliza­cije i pomicanju ograda ova Policijska uprava je u više navrata obilazila i nad­zirala spomenutu dionicu. Međutim, prilikom nadzora nisu zatečene osobe koje su pomicale ograde, ali su čak 23 vozača zatečena u činjenju prekršaja iz čl. 12. st. 4. Zakona o sigurnosti pro­meta na cestama, kojim je propisano da su sudionici u prometu dužni držati se ograničenja, zabrana i obveza izra­ženih pomoću postavljenih prometnih znakova – naglasili su iz policije. Spo­menuti vozači sankcionirani su novča­nim kaznama u iznosu od 500 kuna, a među njima nije bilo ponavljača pro­metnih prekršaja.

Pročitajte još

PLANOVI EU Mađarima lokomotive, Slovencima željeznice, nama poboljšanje zaštitne ograde na autocesti

Dulist

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist