Politika

Koalicija puca na Groblju Dubac?

gradsko vijece122

Na samom početku sjednice Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, predloženo je da se dnevni red dopuni sa četiri nove točke.

No, vijećnici nisu prihvatili predloženu točku o dodatku ugovora o financiranju Groblja Dubac i svega je njih četvero bilo za stavlljanje te točke na dnevni red.

– 23.siječnja dobili smo stav Banke za obnovu i razvoj koji kaže kako regulirati ugovor između Grada i Župe dubrovačke. Predlažu se dvije izmjene prema kojem Grad Dubrovnik plaća 76 posto, a Župa 24 posto. Mišljenje smo dobili 23.siječnja i zato je stavljamo na žurni postupak – pojasnio je gradonačelnik Andro Vlahušić.

Kako je obrazložio Antun Kisić (HDZ), HDZ-ovci su bili suzdržani jer nisu imali vremena pročitati materijal.
– Riječ je o dodatku ugovora kojeg treba pomno pročitati da se ne bi potkrala tehnička greška, greška u brojevima. Bar da smo imali 5, 10 minuta da pročitamo materijale – obrazložio je Kisić.

Također je tražio da se sa dnevnog reda skine i točka o izmjenama i dopunama Odluke o autotaksi prijevozu jer je inspekcijski nadzor utvrdio nepravilnosti, zbog čega tu odluku prije svega treba uskladiti sa zakonom.

I oko groblja Dubac i oko skidanja točke o izmjeni i dopuni Odluke o autotaksi prijevozu koja je skinuta s predloženog dnevnog reda, podržao ga je Božidar Memed u ime kluba vijećnika SDP-a.
 
Nezavisni vijećnik Pero Vićan tražio je u ime kluba stanku od 10 minuta, a kako saznajemo postoji mogućnost i da se ne vrati na sjednicu Gradskog vijeća.

Pročitajte još

VIKTORIJA KNEŽEVIĆ O POREZU NA NEKRETNINE ‘Opet će se dogoditi nepravda’

Dulist

Vlahušić: Tko pod drugim jamu kopa ima poplave i nikad veću gužvu na cestama

Dulist.hr

Politička jesen u znaku pesimizma: Građani sve manje vjeruju u smjer kojim ide Hrvatska

Dulist