Zanimljivosti

Knjižnica u Mokošici otvorena cijeli dan

knjiznica mokosica

Mokoški ogranak Dubrovačkih knjižnica od prošlog je tjedna započeo s cjelodnevnim radom od 8 do 19 sati. Time su stanovnici najvećeg dubrovačkog naselja dobili mogućnost koristiti usluge Narodne knjižnice – ogranak Mokošica tijekom cijelog dana.

Uz cjelodnevni rad od ponedjeljka do petka, knjižnica u Mokošici ubuduće će biti otvorena i svake druge i četvrte subote u mjesecu od 8 do 13 sati. Svim korisnicima na usluzi su knjižničarke Katarina Palinić i Marijana Leventić-Šipčić, javljaju iz Dubrovačkih knjižnica. .

Novo radno vrijeme poklopilo se s bogatim programima koje ogranak Mokošica provodi tijekom ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige 2012.

Tako svi posjetitelji već mogu uživati u izložbi likovnih i literarnih radova učenika OŠ Mokošica na temu „Volim djeda i baku“, čime se obilježava tema Mjeseca knjige: Europska godina aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti.

Ovog ponedjeljka pod 19 sati predstavit će se i novi programi koji će se uskoro izvoditi u Mokošici: Dah koji pokreće – ples za 50+ (satovi plesa osmišljeni za starije osobe voditeljice Kristina Bajza Marčinko); te KreMa No1(Kreativna Mokošica) – Umjetnošću do ljudskih vrijednosti.

Ovaj se program, javljaju iz Knjižnica, temelji na kombinaciji književnosti, dramske i plesne umjetnosti.
Riječ je o radionicama; Suvremeni ples (voditeljica Kristina Bajza Marčinko), Od književnog teksta do ideje (voditeljica Marjana Batinić) i Forum teatra (voditeljica Mariela Marković), namijenjenim mladima Mokošice od 13 do 18 godina.

Od 22.  do 26.  listopada održavaju se i radionice Osnove korištenja računala za umirovljenike, namijenjene umirovljenicima, članovima Knjižnice.

Utorak, 23. 10. donosi program Čitajmo zajedno, a od 5. do 11. studenog u knjižnicama će biti priređena Radionica krojenja i šivanja (12-18 god) – Izrada torbica od tkanine (prijave do 31.10.).  
Zadnji dan Mjeseca knjige, 15. studneog održat će se radionica/igraonica za sve dobne skupine Igra briše granice.

Pročitajte još

1300 eura za sedam dana na jahti koja plovi po Hrvatskoj! Što kažete?

Dulist

Ryanair dobio sudski spor protiv booking.com-a

Dulist

Za kozu s natpisom ‘Goat4GOAT’ zaslužna je ekipa iz Judo kluba Dubrovnik 1966!

Dulist