Ključ uspjeha Konavala: Veća kvaliteta, veća proizvodnja i zaštita malvasije dubrovačke

Prof. dr. sc. Marko Karoglan konavoskim je vinarima prošle subote predstavio moderan i odgovoran pristup poljoprivrednoj proizvodnji čiji je cilj očuvanje tla, smanjenje negativnog utjecaja na okoliš te postizanje veće kvalitete poljoprivrednih proizvoda. Riječ je o predavanju održanom u organizaciji Udruge Agroturizam Konavle. Posebno je naglašena važnost pravilne obrade i dugoročnog održavanja plodnosti tla, što je ključno za održivi razvoj konavoske poljoprivrede.

Osim predavanja, održano je i kušanje mladih vina, na kojem je sudjelovalo 25 uzoraka konavoskih vinara. Kušanje se provelo anonimno, a fokus je bio na prepoznavanju mogućih mana u vinu te njihovom pravovremenom otklanjanju, čime se izravno doprinosi podizanju razine kvalitete vina u konavoskom vinogorju. Sudionici su kroz praktičan pristup mogli dobiti stručne komentare i smjernice za unapređenje te usporediti vlastita vina s ostalim uzorcima koji su se kušali.

-Konavoskim vinogradarima i vinarima je izuzetno važno raditi na stalnom podizanju kvalitete, povećanju proizvodnje i zaštiti malvasije dubrovačke kako bi se ova sorta još bolje pozicionirala na tržištu – istaknuo je Marko Karoglan, redovni profesor na Agronomskom fakultetu u Zagrebu koji ovakvu radionicu za Agroturizam Konavle provodi treću godinu za redom.

Voditelj sekcije vinara Agroturizma Konavle Željko Pasković zahvalio je svim sudionicima na odazivu te istaknuo kako ovakva događanja predstavljaju važan korak u jačanju lokalnih vinskih resursa te najavio neke nove aktivnosti koje se uskoro planiraju.

Povezano

Dulist PROMO

ALH Banner 300x250 NAJAM stanova 04 18.11
marcela fashion ball 1