DuList IN

Klape otvaraju Festu 2013.

klape festa097

Tradicionalna manifestacija Festa 2013., koja se ove godine održava od 24. siječnja do 2. veljače, dubrovačkoj javnosti ponudit će nekoliko iznimnih glazbenih i gastro-enoloških događaja od kojih svakako valja izdvojiti Festu od klapa.

– Ove godine vraćamo se u Kazalište Marina Držića u kojem će na Festi od klapa nastupiti njih čak 13 županijskih i jedna iz Mostara. Ovo će biti sjajan početak, kako bi naše klape Dubrovčanima pokazale sve što znaju. Nastupit će klape Staglin iz Slanog, Kurenat s Mljeta, Krš iz Mostara, Kaše, Fortuna, Mareta, FA Linđo, Skontradura, Atlant, Maestral i Amfora iz Dubrovnika te Oštro iz Konavala, Ragusavecchia iz Cavtata i Subrenum iz Župe dubrovačke – izjavila je umjetnička voditeljica Feste Darija Mikulandra Žanetić.

 
Posebno je istaknula mladu klapu Kaše, apsolutne pobjednike Omiša koji su proslavili petu obljetnicu, a koji će uz nastup na Festi od klapa održati i poseban besplatan koncert u nedjelju, 27. siječnja u crkvi svetog Vlaha za građane Dubrovnika.

– Nezaobilazan dio Feste je i tradicionalno grličanje, blagoslov grla, kada don Toma Lučić posebno otvori crkvu svetog Vlaha za sve izvođače. To je nešto čemu se svi neizmjerno veselimo u tjednu prije Svetog Vlaha. Pozivamo sve sugrađane da se pridruže u četvrtak, 24. siječnja u 19 sati, dakle sat vremena prije početka Feste od klapa – kazala je Mikulandra Žanetić.

 

Pročitajte još

Natalie Dizdar stiže u Dubrovnik!

Dulist

MAJA GRGIĆ NOVAKOVIĆ Poslušajte prvi objavljeni singl s novog albuma!

Ivana Mijić Vulinović

13. IZDANJE POPULARNOG FESTIVALA Od 470 prijava, 52 filma idu na ovogodišnji DUff

Dulist