Aktualno

KIŠI UNATOČ Dubrovčani otvorena srca cijelu noć i jutro obilaze sv. Leopolda

sveti leopold misa

Brojni vjernici cijelu su noć obilazili sarkofag s neraspadnutim tijelom svetog Leopolda Bogdana Mandića, koje je u svetištu Gospe od Milosrđa izloženo do 14 sati. Došli su svecu otvoriti svoje srce, u miru mu se pomoliti za zagovor kod Boga, zahvaliti za primljene milosti.

Bdijenje, koje je trajalo cijelu noć, je završilo u 4 sata ujutro svetom misom koju je predvodio župni vikar Šarčević, a potom je u 7 sati misu predvodio župnik župe sv. Mihajla don Robert Ćibarić.

U propovijedi je župnik Ćibarić potaknuo okupljene vjernike na promišljanje o tome koliko su oni sami na tragu evanđeoske svetosti koju je sv. Leopold živio te ih ohrabrio da se na to odvaže jer i oni mogu biti sveti i ‘veliki’ poput sv. Leopolda. Put je, ma koliko zahtjevan bio, zapravo vrlo jednostavan, a to pokazuju i nedjeljna čitanja koja pozivaju „da otvorimo svoje srce istinskom oprostu koji nam Bog daruje“.

Ususret svečanom misnom slavlju, kojeg će u 11 sati predvoditi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, u svetištu se unatoč kiši i lošem vremenu okupilo mnoštvo vjernika koji štuju sveca zaštitnika naše županije, sv. Leopolda.

 

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist