Sport

Kiša medalja dubrovačkih i župskih judoka u Osijeku!

judo zupa01

Dubrovački judo klubovi ostvarili su odlične rezultate na 9. memorijalnom turniru „Josip Potnek“, koji se ovog vikenda održao u Osijeku.

Na natjecanju na kojem je nastupilo 388 natjecatelja iz 44 kluba iz devet država JK Dubrovnik 1966. nastupio je s osam natjecatelja i svi su kući vratili s medaljama, i to pet zlatnih i četiri brončane, što im je na kraju donijelo šesto mjesto u ukupnom plasmanu.

Zlatnim medaljama okitili su se Josip Bulić (- 60 kg), Marko Vareškić (- 50 kg), Adrian Sufaj (- 81 kg), Marko Raić (+ 90 kg) i Bruna Bilić (- 52 kg). Bronce su osvojili Karlo Putica (- 60 kg), Adrian Sufaj (- 81 kg), Patrik Prigl (- 73 kg) i Luka Violić (+ 81 kg).

Drugi judo klub s juga Hrvatske u Osijeku bio je JK Župa dubrovačka, koji je sa sedam natjecatelja osvojio osam medalja, i to tri zlata, dva srebra i tri bronce, što ih je na kraju smjestilo na 10. mjesto u ukupnom poretku turnira.

Najuspješnija župska judoka bila je Matea Knego s dva zlata, u uzrastu mlađih kadetkinja i kadetkinja. Do zlata je stigla i Lena Galjuf u uzrastu djevojčica. Do dvostrukog srebra stigla je Iva Oberan (mlađe kadetkinje i kadetkinje), a do bronce (dvostruke) Petrunjela Pavić u uzrastu mlađih kadetkinja i kadetkinja te Laura Žutac u uzrastu mlađih kadetkinja. Još su nastupili Miho Kraljić i Peri Adrian Puljić kojima je nedostajalo više sportske sreće za medalje.

Pročitajte još

OSVOJIO ČETIRI ZLATNE MEDALJE! Načelnik Nardelli primio Lukšu Pavića

Dulist

MATIĆ OLIMPIJSKA PRVAKINJA! Prva medalja za hrvatski judo u povijesti Olimpijskih Igara!

Dulist

TRANSRODNE BOKSAČICE Olimpijski odbor: ‘Ispunjavaju uvjete, žene su i u svojim putovnicama’

Dulist