Grad

KINEMATOGRAFI Je li Konsuo izigran ili će HDZ odraditi taktičko povlačenje?

galov konsuo

Dubrovački Kinematografi polako, ali sigurno postaju platforma na kojoj se zaista više ne zna tko pije, a tko plaća u kontekstu političkih brakova.

Nakon cirkusa koji se odigrao na sjednici Gradskog vijeća kada je Nikša Konsuo izabran za v.d. ravnatelja, uskoro slijedi popravni ispit. Naime, raspisan je novi natječaj na koji su pristigle četiri prijave, i to redom od freškog v.d.-a, bivše ravnateljice Đive Galov, kao i od strane aktivnih Srđevaca Igora Miošića te Marka Giljače.

Novi natječaj, stari program(i)
Polemike hoće li se nakon izbora Konsua javiti za još jedan mandat na čelu Kinematografa, Galov je utihnula predajom svog programa, a taj čin je u prvom redu politička poruka. No nije Galov jedina koja je u ovom navratu podlučila poslati poruku. Naime, pred Upravno vijeće Kinematografa od moguća četiri programa, tri su bila praktički identična.

-Programi su slični, a to je onaj dokument koji je otišao u opticaj u prvom izbornom krugu. Moglo bi se tu nešto iščitati. Recimo da su programi vrlo, vrlo slični – rekao nam je HDZ-ov Ante Damić, predsjednik Upravnog vijeća Kinematografa na naš upit je li točna informacija kako su Đive Galov, Igor Miošić te Marko Giljača predali identične programe.

-Točno je da su tri programa ista. Mi smo htjeli dati potporu Đivi Galov i poslati jednu poruku Peru Vićanu i Andru Vlahušiću. Ne znam kako će je shvatiti, ali imali smo potrebu poslati jednu takvu jasnu poruku – potvrdio nam je pak Igor Miošić te dodao kako ne zna što će se dalje događati. Isti odgovor dao nam je i Marko Giljača.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju DuLista!

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist