Kultura

Kazališna družina Kolarin slavi deseti rođendan, evo tko im stiže u goste!

Kolarin deset godina 2

Povodom Kolarinovih 10 godina u ovoj godini ćemo ugostiti puno prijatelja amatera i našoj dragoj publici pokazati kolika je ljubav prema amaterskom kazalištu. Ove subote 29. veljače pozivamo vas u Linđovu lađu u Lazarete da uživate u komedijama i uz pregršt smijeha provedete subotnju večer – ističu naši veseli amateri kazalištarci koji neumorno rade već, evo cijelo desetljeće!

U 18 sati moći ćete vidjeti predstavu kazališta Teatar 303 „Crnogorac u tranziciji“, a u 20 sati komediju Sinjskog pučkog kazališta „Matane drž’ se“. Cijena ulaznice koja uključuje obje predstave je simbolična i iznosi 20 kn.

Više o predstavama:

TEATAR 303, monokomedija “CRNOGORAC U TRANZICIJI” u 18 sati
Scenarij i režija: Dragan Buzdovan
Glumi : Dragan Buzdovan (60 min), alternativno kao uvod u početku zajedno sa Katarinom Igić ili Nađom Pjetrović (+10min)
Dizajn: Siniša Vukčević
Produkcija: Teatar 303

Komedija “ Crnogorac u tranziciji ” je osvrt na događanja u poslijeratnom periodu i pogled na našu tranziciju od doba komunizma do ovog današnjeg pluralizma.
Priča je isprepletena događajima, koji su bili značajni za našu sredinu i isti su obrađeni s puno doze humora i satire.
Ova komedija-monodrama obuhvaća period, kada smo živjeli bezbrižno i sa malo bili zadovoljni, pa sve do ovoga danas kad je pohlepa za bogatstvom nadjačala i normalni razum.
Humor je prisutan od početka do kraja priče, jer glavni moto je, da treba prije svega nasmijati gledatelje (smijeh kao lijek) i omogućiti im da taj sat vremena zaborave na probleme koji ih okružuju, a istovremeno kroz priču, satirom opomenuti one, koji mogu ovu našu stvarnost popraviti u interesu svih i učiniti nam ovaj život malo ljepšim i dostojanstvenijim.
Nadamo se da će monodrama postići svoj cilj i dati, makar mali doprinos demokratizaciji našeg društva i slobodi pisane riječi.
Ujedno u ovoj monodrami je sažet i dugogodišnji rad Dragana Buzdovana Bukija u kazališnom stvaralaštvu i kroz osobno iskustvo obrađena je donekle i ova priča.

SINJSKO PUČKO KAZALIŠTE, komedija „MATANE DRŽ’ SE“ u 20 sati
Po tekstu „Izbori“ autora Jasena Brajlovića, adaptacija Željko Viculin
Režija i scenografija: Željko Viculin
Izbor muzike: Tatjana Katić
Scenski efekti i svjetlo: Željko Viculin
Uloge: Tomislav Kovačević, Marko Bešlić, Petra Ugrin. Ivan Jukić, Ana Bota, Nikša Katić

Kod krčmarice Kate (Petra Ugrin) obavljaju se pripreme za izbore i osmišljavaju izborni programi lokalnih zgubidana. Dvojica prijatelja Mirko (Marko Bešlić) i Ante (Tomislav Kovačević) u izbornoj utrci postaji ljuti suparnici, a iznošenjem prljavog rublja i otkrivanjem mračne prošlosti svog protivnika bore se za glasove birača. Ali nije sve onako kako su oni zamislili. Još je netko u igri, tko…?

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist