Zanimljivosti

Kava na akciji, narančini jeftiniji

barometar cijene

U dvadeset i prvom smo tjednu lova za povoljnom spenzom. Više od pet mjeseci pratimo kretanje cijena osnovnih namirnica u tri najveća dubrovačka trgovačka lanca, kako bi vaša spenza bila što je jeftinija (koliko je to moguće u današnje vrijeme).

Podsjetimo, u naša tri najveća centra Pemo (Vukovarska), Tommy (Vukovarska ulica) i Konzum (Luka Dubrovnik) provjeravamo tako cijene kruha, mlijeka, jaja, šećera, brašna, ulja i kave, a od svih ovih namirnica odabran je po jedan artikl. Metoda odabira uvelike je ovisila o dostupnosti istog u sva tri centra zbog što bliže usporedbe, pa je kao uzorak uzet obični bijeli kruh, mlijeko Dukat 2.8 posto mliječne masti, jaja Galov (tip A/L i M/L obzirom da Pemo ima oba razreda, Tommy samo A/L, dok Konzum drži samo A/M jaja Galov), Šećer Viro 1 kg (Premier u Konzuma), brašno glatko Podravka TIP 550 1 kg, ulje Zvijezda suncokretovo 1 l, te kava Franck 175 grama. Moramo napomenuti kako se cijene kruha u trgovačkom centru Tommy odnose na pekaru Babić koja posluje u sklopu centra.

Naš barometar objavljujemo tako svaki tjedan, uz dodatak sezonskih namirnica ovisno o njihovom stađunu, a još uvijek pratimo narančine i grožđe.

U Pema je ovaj tjedan kava na akciji i dvije je kune jeftinija, narančini su na istom, dok je bijelo grožđe poskupilo nepunu kunu. U Tommyja i dalje nemaju jaja Galov u ponudi, a AM jaja od Vrane prodaju se po cijeni 17'99. Narančini su im gotovo duplo jeftiniji, a dok im je crno grožđe 12'99, a bijelo je kunu jeftinije. U Konzuma još uvijek imaju samo Kplus jaja te stoga i dalje ne pratimo njihovu cijenu, dok su im narančini kunu jeftiniji, a grožđa ovaj tjedan u ponudi nemaju.

Pročitajte još

[FOTO] AKCIJA ČIŠĆENJA U Uvali Lapad izvučeno čak 300 kg otpada

Dulist

PRIJAVITE SE! Nacionalni park Mljet organizira natječaj za najbolju fotografiju!

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1951. Rođen jedan od ravnatelja glazbenog programa Igara, proslavljeni dirigent Vjekoslav Šutej

Dulist