DuList IN

KATIJA GULJELMOVIĆ ‘Što sam starija, sve mi je draži moj zaštitnički dan’

katija guljelmovic

‘Sveta Kata, snijeg na vrata!’, ‘Sveta Kate kokošica – mjesec dana do Božića’, sve su to izreke koje se vežu uz blagdan svete Katarine Sinajske, svetice i mučenice. Obilježava se svakog 25. u studenom te označava među ostalim i početak priprema za božićno razdoblje. Posebnu radost stvara u srcu naše sugrađanke Katije Guljelmović koja s ponosom nosi svoje ime.

-Što sam starija, čini mi se da mi je sve draži moj zaštitnički dan. Slavimo Svetu Katarinu u kući već dugo godina jer su babe bile Kate, a po jednoj od njih sam dobila ime. Zbog toga mi je to i posebno, emotivno drago – rekla je Guljelmović. Blagdan Svete Kate svaki put započinje već u jutarnjim satima činjenjem prikala.

-Tog dana nam bude ‘kuća puna naroda’ jer nam dođu brojni prijatelji. Ako sam u mogućnosti, pođem negdje i na misu. Ako ne, onda uvijek pođem u nedjelju iza Svete Kate na misu kako bi zahvalila na svemu što imam i što nemam. Drugi čin je obilazak groblja moje babe… To mi je nešto što obavezno napravim za Svetu Katu – kazala je.

-Posebnu čar mi čini da već dugo godina na Svetu Katu počinje moj Advent. Tad ustvari počinjem sređivati kuću za Božić – ističe nam Guljelmović u čijoj je kući Božić uvijek posebno raskošan.

-I ove godine će biti raskošan, veselim se svakom detalju! Idem na jedno lijepo putovanje i jedva čekam vratiti se doma i staviti nove stvarčice na bor, ispod bora i po kući. Uvijek na putovanjima kupujem neke božićne stvari koje čuvam u svojoj kolekciji. To mi je nešto posebno drago. Nadam se da ću za 20-25 godina, kao stara none, sjediti kala bora i pričati djecu o Svetoj Kati i kako sam počela kititi bor na taj dan, ali im i ispričati odakle je koji balon – rekla je.

Svima koji danas slave imendan čestitamo današnji blagdan.

Pročitajte još

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist

‘ULICAMA NAŠEG GRADA’ Bogat zabavni i glazbeni program i ovog tjedna

Dulist

DRUGO MJESTO U SHOWU ‘ELITA’ Aneli Ahmić osvojila 50 tisuća eura

Dulist