Županija

Karamatić: Imamo li pravo rentati zdravlje građana?

karamatic zupanijska203

Pokretanje izmjena i dopuna Prostornog plana Dubrovačko- neretvanske županije izazvalo je žučnu raspravu medu županijskim vijećnicima. Najglasniji bio je Ivo Karamatić, naglasivši kako su Izmjene i dopune Plana posao koji može biti obavljen dobro ili loše, a može biti i poguban za ovu Županiju.

– Sve to najviše ovisi o županu i vladajućoj većini – rekao je Karamatić navevši dva projekta koja mogu biti pogubna. Riječ je o projektima Duba Stonska te Termoelektrana u Pločama.

– Protiv projekta Duba Stonska izjasnila se relevantna znanstvena institucija ove Županije, Sveučilište u Dubrovniku. Cjelokupna znanstvena elita rekla je da je taj projekt štetan za razvoj tog kraja, dok s druge strane imamo Općinu Ston koja govori da je projekt dobar za općinu. Što je problem? U kome je greška? – rekao je Karamatić.

Drugi projekt je Termoelektrana u Pločama.

– Grad Ploče upao je u financijske probleme te je naletio na udicu investitora. Uhvatio se na udicu kad mu je rečeno da će od rente na zdravlje vaših građana imati 40, 50 milijuna kuna godišnje. Imamo li pravo rentati zdravlje naših građana i budućnost naše djece ovakvim projektima? Nemate, župane, pravo na to. Nitko od nas nema. Guraju nam se razni projekti, a posljedice će biti nesagledive – govorio je Karamatić, dodavši i kako je bio koordinator izrade Plana te da je investitor u Dubu Stonsku otvoreno rekao kako će se projekt progurati kad-tad.

– Ne bih bio u koži županu, nisu ovo lake odluke. Ovo je pitanje budućnosti. Otvaramo kutiju, a tek ćemo vidjeti hoće li biti Pandorina – zaključio je Karamatić.

Pročitajte još

Konavle nastavljaju bilježiti izvanredne turističke rezultate

Dulist

More na Korčuli ponovno sigurno za kupanje

Dulist

Županija i ove godine financira radne materijale za sve učenike osnovnih škola kojima je osnivač

Dulist