Politika

KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA RH Što naši HDZ-ovci misle o Draganu Primorcu

kongres forenzika dragan primorac

Dragan Primorac, bivši HDZ-ov ministar i znanstvenik, u srijedu je objavio kako će se kandidirati za predsjednika Republike Hrvatske. Politika mu nije strani pojam, što dokazuje njegova uloga ministra znanosti obrazovanja i sporta za vrijeme vladavine Iva Sanadera od 2003. do 2009. godine. Po struci je liječnik (pedijatar), forenzičar i subspecijalist iz medicinske genetike. Bavi se znanstvenim radom te je i redoviti profesor na nekoliko sveučilišta u Hrvatskoj i inozemstvu. Osim toga, aktivan je i kao poduzetnik, piše Forbes.
Nakon Primorčeve objave o kandidaturi za predsjednika, ostavku je podnio Andrija Hebrang, istaknuti HDZ-vac i višestruki ministar u HDZ-ovim vladama. Optužio je Primorca za političke manipulacije unutar stranke, navodeći kako je Primorac sudjelovao u unutarstranačkim izborima kako bi ga eliminirao te da su iza te odluke stajale ‘mračne snage’ koje i danas razaraju stranku i državu, piše Večernji list. Hebrang je također istaknuo da je Primorac napustio Hrvatsku prije nego što su započeli sukobi tijekom Domovinskog rata, optuživši ga za kukavičluk i kršenje liječničke zakletve.

Na Hebrangovu ostavku i Primorčevu kandidaturu osvrnuli su se i naši HDZ-ovci.
-Hebrang već dugo nije u vodstvu stranke i već dugo vremena ne sudjeluje u tome. Primorac je sigurno dobar kandidat i bilo tko drugi je dobro rješenje nego ovaj luđak Milanović – rekao je predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, Blaž Pezo.

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, za DuList, naveo je kako profesor Primorac ima njegovu punu podršku.
-Osobno poznam Dragana Primorca i smatram da se radi o jednom kvalitetnom kandidatu za predsjednika Republike Hrvatske. Ima moju punu podršku. Znam ga iz akademskih krugova i iz mojih osobnih kontakata mogu reći da se radi o jednom kompetentnom i srčanom čovjeku– rekao je Potrebica.

S Pezom i Potrebicom složio se i gradski vijećnik Ivo Lučić.
-To je čovjek svjetskog glasa, učen, priznat u svijetu, ugodan, pristojan i kulturan. To je i više nego dovoljno – izjavio je Lučić.

O Primorčevoj kandidaturi oglasio se i župan Nikola Dobroslavić na svom Facebook profilu.
-Vodstvo HDZ-a danas je jednoglasno donijelo odluku o podršci dr. sc. Draganu Primorcu u izbornoj utrci za predsjednika RH. Dragan Primorac nadstranački je kandidat sa širokom potporom stranaka vladajuće većine, a zasigurno i širokog kruga birača od centra prema političkoj desnici. Uvjeren sam u njegovu pobjedu, ona treba Hrvatskoj, jer je današnja situacija kakvu imamo s predsjednikom koji ne poštuje Ustav neodrživa – napisao je Dobroslavić.

Pročitajte još

Andro Vlahušić: Povećali smo plaću gradonačelniku, povećajmo subvencije i socijalna davanja

Dulist

Dragan Primorac objavio kandidaturu za predsjednika

Dulist

DOZVOLE NA POMORSKOM DOBRU 118 lokacija, a samo 46 dozvola

Andrea Falkoni Račić