Aktualno

Kandelora i sv. Vlaho proslavljeni u New Yorku

Sveti Vlaho u New Yorku

Dubrovčani i štovatelji sv. Vlaha iz New York-a i okolice okupili su se na svečanoj večeri u subotu 1. veljače da skupa dočekaju blagdan Kandelore u Gradu i dostojanstveno proslave 1042. Festu našega Parca i nebeskog zaštitnika Dubrovnika sv. Vlaha.

Svečanu proslavu su svojim prisustvom uveličale gospođa Marina Rogina, Konzul Republike Hrvatske u New Yorku, kao i gospođa Jasmina Dinić iz Hrvatske Misije pri UN.

U veselom društvu i s mislima na procesiju, grličanje i barjake sv. Vlaha u Gradu prisjetili smo se svih naših prijatelja i građana najdražeg nam Grada pod Srđem. Na kraju ove lijepe svečanosti, i nakon Himne sv. Vlaha svi smo pohrlili doma da na HTV i Radio Dubrovniku pogledamo i poslušamo svečano otvaranje Feste sv. Vlaha i puštanje golubica ‘na taraci’ Crkve sv. Vlaha u Dubrovniku. Svima građanina dubrovačkog područja i cijele Hrvatske, kao i svima našima u širokom svijetu šaljemo najsrdačnije pozdrave iz daleka i čestitamo Vam Festu sv. Vlaha i Dan Grada Dubrovnika – kažu Dubrovčani u New Yorku.

Pročitajte još

[FOTO] TKO SE GLISIRA I VOZI BEZ DOZVOLE Evo kako nam je bilo s Lučkom kapetanijom u akciji

Maris Guca

Devet besplatnih radionica kroz u CDMO Dubrovnik

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist