Zanimljivosti

Kanađanka ‘drvlje i kamenje’ po Dubrovniku

stradun grad09

Iako strani mediji o Dubrovniku najčešće pišu u superlativima, tu i tamo naiđe se i na neke turiste koji Gradom nisu oduševljeni.

Jedna od njih svakako je i kanadska blogerica Karlie Marrazzo koju je "biser Jadrana" razočarao. Inače, Marrazzo sa suprugom Daveom živi u Edmontonu u državi Alberti, a zajedno putuju od 2008. i posjetili su već 23 države svijeta. Do svibnja 2015. namjerava posjetiti ukupno 30 država, prenosi Index.

"Na svakom putovanju dogodi se trenutak žaljenja, neovisno o tome radilo se o smještaju, restoranu u kojem ste večerali, ili, nažalost, gradu u kojem ste odlučili odsjesti. To mi se dogodilo za tri dana koja sam provela u Dubrovniku", napisala je Karlie u uvodu.

"Iz Mostara smo krenuli za Dubrovnik autoputom koji većim dijelom prolazi kroz Republiku Srpsku. Čim smo prešli granicu i ušli u Hrvatsku, promijenio se i krajolik. Sunce kao da je jače zasjalo, a pred nama se otvorio pogled na stari grad Dubrovnik", napisala je blogerica i nastavila: "Nisam se zaljubila u Dubrovnik. To je apsolutno prekrasan grad i to nitko ne može poreći. Gotovo je prelijep, savršeno obnovljen i održavan, a na ulicama nema opušaka. Uopće se ne vide posljedice rata".

Međutim, turisti su bili prvi problem za ovu Kanađanku.

"Znam što ćete reći. I ti si turist. Ali nisam jedna od tisuća turista koji u grad dolaze na jedan dan. Jedini Hrvati u starom dijelu grada su oni koji iznajmljuju sobe i oni koji vam serviraju jelo ili prodaju kičaste suvenire"

"Ne želim kritizirati Dubrovnik kao grad. To je prekrasan povijesni grad i zaslužuje napredak. Bilo bi to fantastično mjesto za savršeni odmora na Jadranu – sunce, plaže, pića i ples – ali ulice su zagušene ljudima svakog dana. Prije desetak godina to je vjerojatno bio savršen grad za odmor, ali tada je otkriven i postao je žrtva masovnog turizma", objašnjava Marrazzo.

Šokirale su je i visoke cijene (90 kuna za šetnju zidinama koje okružuju Stari grad), nazivajući je "zamkom za turiste", ali dodaje i da je, unatoč prekrasnom pogledu, riječ o previsokoj cijeni, piše u tekstu "Zbogom, neistražena Bosno, dobar dan precijenjenom Dubrovniku".

Pročitajte još

Nikolina Družić iz Dubrovnika osvojila titulu 56. ‘Prvi glas Zagorja’

Dulist

Mladi dubrovački bend ‘Rock Palace’ nastupa na Laternenfestu!

Dulist

JOŠ JEDNO PRIZNANJE Cavtat je najekskluzivnija destinacija u Europi

Dulist