Aktualno

KAMERE U AKCIJI Policija uvodi snimanje intervencija od iduće godine

policija mup vjezba 12

Od početka iduće godine policijski službenici na odorama bi trebali imati kamere, a planira ih se uvesti u 145 policijskih postaja.

O tome kada će se kamere paliti objasnio je za Novu TV Damir Barić, zamjenik glavnog ravnatelja policije:

– Policijski službenici će prije svake intervencije biti dužni uključiti kameru. Biti će obvezni snimati cijeli tok intervencije do samog njenog kraja, imat će obavezu upozoriti osobu prema kojoj postupaju da će biti snimani tijekom policijskog postupanja – pojasnio je.

Građani ovu odluku podržavaju i smatraju kako će biti jasnije kako policija postupa te bi to omogućilo da odluke bude objektivnije.

Banner 300x250 DU 1

Policajci moraju najaviti da se postupak snima, a za neuključivanje kamere policajcima će biti propisane sankcije. Snimke snimljene tijekom intervencija će se čuvati, ali bi mogao nastati i problem.

– Ako policija upadne nekome u privatni prostor, u njegov stan, kuću ili auto i zatekne nekoga u nekom činu koji nije protupravan, što s tim snimkama. To je pitanje zbog kojeg ja osobno smatram da treba dobro pripremiti zakonsku proceduru za uporabu- ističe odvjetnik Antonio Volarević.

 

Pročitajte još

Postaja prometne policije Dubrovnik povodom Dana policije i blagdana sv. Mihovila održala druženje s građanima

Dulist

Ministar Dabro na radnom sastanku i obilasku proizvođača doline Neretve

Dulist

[TEMAT MORE] Nakon 30 godina čekanja, Cavtat dobio novu rivu

Dulist