Sport

Kako se naši vodeni junaci opuštaju?

dobud sukno

Znate li koje 'rituale' naši vaterpolisti naprave prije utakmica? Otkrivaju ako im je nositi se s pobjedama i porazima, a svatko od njih ima svoj način za opuštanje.

– Prije utakmica najčešće se opuštam uz glazbu. Stavljam slušalice i odlazim u svijet vlastitih misli, a razmišljam o mnogim stvarima no uvijek misli završe na onom što me čeka za nekoliko sati – utakmici. Svaku pobjedu slavim na neki svoj način, svaka je drugačija ali i posebno draga. Često svi zajedno izađemo i proslavimo uz glazbu i dobar provod – izjavio je reprezentativac Paulo Obradović.

Vaterpolska reprezentacija najtrofejnija je momčad Hrvatske. No, uz brojne osvojene utakmice i medalje, ponekad se dogode i porazi koji su sastavni dio sporta.

– Porazi su ona teška strana sporta, tu je potrebno pronaći snage i nastaviti dalje, ponekad već i za nekoliko sati kao da se ništa nije dogovdilo. Prolazak kroz takva stanja nam često kasnije pomaže u životu kada se pojave problemi i kada se lakše nosimo i s njima. Od najranijih kategorija do nas seniora igrači se čeličaju i naviknu i na poraze, no nije uvijek lako. Snaga ove reprezentacije je upravo u tome da smo najjači u najtežim trenucima i da se vrlo brzo dignemo te nastavljamo borbu kao da se dan ranije nije ništa dogodilo!  – ističe Sandro Sukno.

Neki od reprezentativaca sa sobom na putovanja nose poneku amajliju poput Nikše Dobuda koji ima sretnog praščića, mnogi se prije utakmice prekriže, a neki pogledom na tribini potraže lica članova obitelji. Svim reprezentativcima posebno je drago i daje ima dodatnu snagu navijanje naših navijača, koji često na dalekim putovanjima nisu u velikom broju, ali sigurni smo da će se i to uskoro promjeniti.

Pročitajte još

PK Jug osvojio novih 6 medalja

Dulist

ODLIČNI REZULTATI Barčot seniorski prvak, Nenadiću bronca

Dulist

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist