Da bi savršeno skuhali jaje, važno je staviti ga u vodu tek kada ona zavrije.
Nakon toga, smanjite jačinu vatre i pustite da se lagano kuha. Voda ne bi smjela bacati ‘jak ključ’. Uz takvo kuhanje jaje će se spustiti na dno posude. Kada ga stavite kuhati već u hladnu vodu, tada se ljuska teško guli.
Ako volite jaje u meko i radije ga jedete u ljusci, a ne oguljeno, namjestite sat na četiri minute. Ako volite jaje čiji se bjelanjak već oblikovao, ali žutanjak je i dalje polutekući, namjestite sat na 6 minuta. Osam minuta kuhajte ako želite jaje čvrstog bjelanjka i žutanjka koje je samo u sredini polutekuće, a ostatak je već čvrst.
Želite li tvrdo kuhano jaje, izvadite ga iz vode nakon 10-12 minuta. Ako je žutanjak jajeta zelen na rubovima, to je znak da se previše kuhalo.
Izvor: 24sata/DailyMail