Aktualno

Kako popraviti stanje u graditeljstvu?

gradjevinari

Dubrovački građevinari sastali su se s gradonačelnikom Androm Vlahušićem.

Razgovaralo se o mjerama koje Grad Dubrovnik  može poduzeti kako bi se popravilo stanje u graditeljstvu, iznimno važnoj gospodarska grani u Dubrovniku. Predsjednik Strukovne grupe graditeljstva Hrvatske gospodarske komore Dubrovačko-neretvanske županije Tomislav Vuličević pohvalio je dosadašnja nastojanja Grada, posebno naglasivši ubrzano izdavanje dokumenata gradnje te dozvolu rada tijekom ljetnih mjeseci i noću.

Gradonačelnik Vlahušić upoznao je građevinare s investicijskim ciklusom projekata koje će u sljedećoj godini pokrenuti Grad Dubrovnik i gradske tvrtke te je dogovoreno kako će nadležne službe izvještavati Strukovnu grupu sa tempom izvođenja radova i i otvaranja natječaja.

– Razgovarali smo o pozicioniranju dubrovačkih građevinskih tvrtki, jer kako strane tvrtke dolaze u Dubrovnik, domaće ostaju bez posla, što znači gubitak radnih mjesta – rekao je za duList Tomislav Vuličević, predsjednik Strukovne grupe graditeljstva Hrvatske gospodarske komore Dubrovačko-neretvanske županije.
– Izvijestili su nas da su doveli pri kraj projekt formiranja deponija za građevinski otpad na Pobrežju. Očekuje se da će ta dva deponija početi s radom do kraja siječnja iduće godine. Pri kraju je sređivanje dokumentacije. Riječ je dvojici privatnih investitora – Vlahu Violiću i Ivu Knezu, čije su se parcele našle u prostoru deponija, te će oni i formirat te parcele za deponij. Slijedi ishođenje sve potrebne dokumentacije i dozvola, a projekt bi trebao zaživjeti do kraja siječnja – istaknuo je Vuličević i dodao kako je bilo riječi i o mogućem uvođenju posebnih dozvola za ulazak u grad kamionima dubrovačkih građevinskih tvrtki.

– Dogovorili smo da ćemo pokušati dogovoriti posebne dozvole s posebnim cijenama za domaće tvrtke, u vidu godišnjih dozvola – istaknuo je Vuličević.

– Grad se pridržava svih odredbi Zakona o javnoj nabavi, ali bismo voljeli kada bi novac stvoren u Dubrovniku i ostajao dubrovačkim tvrtkama, a da bi se to moglo dogoditi te tvrtke moraju međusobno surađivati i postati konkurentne – zaključio je Vlahušić.

Uz Vuličevića na sastanku su sudjelovali predstavnici desetak građevinskih tvrtki.

Pročitajte još

ODGODA ILI…? Propusnice za zonu oko Grada tek krajem godine, kažnjavanje od 1. ožujka

Dulist

SUTRA NA KALAMOTI u Villi Rose glazbeni spektakl koji se ne propušta

I na aerodromu se osjeća manjak radne snage, motiviraju zaposlenike izdašnim nagradama

Ivana Mijić Vulinović