DuList IN

Kako je dobro vidjeti vas opet…

jahte 2

TT Queen Miri, Okto i Rarity – tri jahte, tri ljepotice usidrile su se u blizini Lokruma i uljepšale jutarnji subotnji prizor.

jahte 1

Queen Miri nas je već posjetila prošle godine u lipnju, a tada smo pisali kako je riječ o jahti u vlasništvu multimilijardera Sheldona Adelsona. Ova luksuzna ljepotica duga je 92 metra, ima 18 kabina te može primiti 36 gostiju, a nosi ime Adelsonove supruge Miriam. Sheldon Adelson slovi za najvećeg donatora američkog predsjednica Donalda Trumpa kojem je donirao oko 30 milijuna dolara. Izgrađena je 2004. godine, a svoju renovaciju doživjela je 2016. godine. Za unutarnji dizajn zadužen je Studio Massari.

queen miri 2
Queen Miri

U akvatorij otoka Lokruma doplovila je i 66 metara duga 10 metara široka jahta ‘Okto’, talijanskog proizvođača ISA Yachts. Odlikuje je zanimljiv vanjski dizajn (kombinacija crnog i srebrnog čelika), djelo Andree Vallicellija, kojeg ljubitelji jahti na brojnim specijaliziranim forumima kritiziraju. Unutar jahte može boraviti 10 gostiju u šest kabina koje se sastoje od glavne kabine punih zraka, VIP apartmana, tri dvokrevetne sobe s kupaonicom i jedne kabine. Okto je promijenila vlasnika početkom veljače prošle godine, a Dubrovnik je posjetila i 2014..

jahta okto 1
Okto

Rarity je luksuzna moderna jahta duljine 53,3 metra. Sagradila ju je tvrtka Rossinavi 2008. godine. Ima maksimalnu brzinu od 17 čvorova te može primiti 12 gostiju u šest kabina. Njome je u Grad 2019. godine stigao popularni američki glazbenik Jon Bon Jovi na odmor u Hrvatskoj. Tijekom ljeta, tjedni najam ove jahte košta 235 tisuća eura.

rarity jon bon jovi 1
Rarity

Pročitajte još

Klapa Kaše osvojila nagradu na Večerima dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu

Dulist

[RAZGOVOR] GORAN VIŠNJIĆ Ljudi govore: Vratio se Šime! A ja nisam nikad ni otišao!

Ivana Mijić Vulinović

(FOTO) Pogledajte tko se sve zabavljao na Osojniku

Dulist