Sport

KAKAV SPEKTAKL U PARIZU! Giovanni Cernogoraz i Barbara Matić nosili hrvatsku zastavu

olimpijske igre siena pariz 2024

Večeras službeno počinju 33. Olimpijske igre, najveći sportski događaj ove godine. Olimpijske igre u Parizu traju do 11. kolovoza

Svečano otvorenje počelo je od 19.30 sati, a hrvatsku zastavu nosili su Giovanni Cernogoraz i Barbara Matić. Ceremonija nije bila na stadionu, kao što je to uobičajeno, već na rijeci Seine.

Prema predviđanjima je gotovo 7 tisuća sportaša oplovilo je rijekom pored najpoznatijih pariških znamenitosti, a na obalama Seine sve je pratilo oko 380 tisuća ljudi. Hrvatsku će u Parizu predstavljati 73 sportaša i sportašica iz 16 sportova.

Na dosad neviđenom spektaklu nastupila je poznata pjevačica Lady Gaga. Osim nje, prvi put u povijesti je na Olimpijskim igrama nastupao i metal bend. Francuski bend Gojira oduševio je publiku nevjerojatnim nastupom. Publiku diljem svijeta je također oduševila činjenica da je olimpijsku baklju uoči otvaranja preuzeo američki reper Snoop Dogg

Inače, cjelokupnu svečanost je osmislio i potpisao Thomas Jolly, kazališni redatelj, umjetnički direktor ceremonija Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu 2024.

Foto: Hrvatski olimpijski odbor/Instagram/X(Twitter)/Screenshot HRT

Pročitajte još

Ante Kolunđija u top 100 najboljih igrača tenisa u kolicima

Dulist

FRANKOVIĆ ČESTITAO JUGAŠIMA Hvala još jednom što nas činite ponosnima

Dulist

Ministarstvo: Hrvatski vaterpolisti neće igrati u Kotoru dok bazen nosi ime zapovjednika straže logora Morinj

Dulist