Sport

Kadeti Squarea osvojili Međunarodni turnir ‘Zagreb 2014.’

Kadeti Squarea

Malonogometaši Squarea u kategoriji kadeta osvojili su prvo mjesto na 7. ”Međunarodnom futsal turniru za kadete i juniore Zagreb 2014”. U finalnom ogledu Dubrovčani su za protivnika dobili zagrebački Alumnus – momčad s kojom su igrali u skupini (1:1) na samom otvaranju turnira. Kao i u skupini, nakon regularnih 25 minuta igre u finalu nije bilo pobjednika, također 1:1.
Pogodak za Square postigao je Marko Kuraja. Pogotke iz ‘penala’ postigli su Stjepan Skurić, Antonio Noković, Marko Kuraja, Bruno Šijaković i Marko Papac. Peti udaraca Zagrepčana obranio je fenomenalni vratar Squarea Aleksa Čosović.
Kadeti su do iznimno vrijednog uspjeha stigli nakon remija i tri pobjede. Prvo su kao što je već navedeno, odigrali bez pobjednika sa Alumnusom, a potom u drugom kolu skupina ‘A’ nadigrali KMF ‘Vesela (BiH) sa uvjerljivih 11:1. U četvrtfinalu su Dubrovčani za protivnika dobili NK Jarun i slavili 2:1. U susretu za ulazak u finale, Square je igrao protiv predstavnika iz Slovenije – MNK Extream.
Slovenci su imali sve u svojim rukama, poveli 2:0, no Square se na krilima Stjepana Skurića i Antonia Nokovića vratio u utakmicu. Putnika u finale odlučivali su kazneni udarci, a Dubrovčani su, zahvaljujući vrataru Aleksu Čosoviću, bili uspješnija momčad (6:4).
Square je do naslova stigao u sastavu Aleksa Čosović, Luka Papac, Antonio Noković, Marko Kuraja, Stjepan Skurić, Vinko Zvrko, Bruno Šijaković, Petar Kraljić, Kaim Džanković i Maro Sambrailo pod vodstvom Marija Puljića i Ante Kuraja.
Što se tiče turnira, igra se već sedmu godinu, a ove godine se prijavio najveći broj momčadi u konkurenciji kadeta i juniora nastupalo je 24 momčadi iz Hrvatske i inozemstva. Ove godine odlučeno je proširenje natjecanja i na starije pionire. S obzirom na klubove koji su sudjelovali na dosadašnjim turnirima, te listu pobjednika i osvajača trofeja, “Zagreb 2014” je stekao veliki rejting i ugled, te iz godine u godinu postaje sve značajniji, poznatiji i prepoznatljiviji na futsal karti Europe.

Pročitajte još

[FOTO] Vatreni doček u Gružu za europske prvake!

Dulist

OSVOJENO PET MEDALJA Uspješan nastup naših badmintonaša na Hrvatskom kupu

Dulist

Večeras doček prvaka u Gružu!

Dulist