Kultura

‘Kad si s Držićem nisi svoj’ u Domu Marina Držića

Miso Baricevic Izlozba 9

U Domu Marina Držića otvorena je ove subote izložba slika umjetnika Miša Baričevića ‘Kad si s Držićem nisi svoj’, koju čini trideset osam slika tehnikom akrila na kartonu i deset u tehnici akrila na medijapanu, kao i i tri zidna platna u tehnici akrila na platnu.

Kako je kazao sam autor, drago mu je da se izložba otvorila u ‘njegovoj ulici’, Širokoj, gdje se rodio i živio, no kasnije ga je put odveo u neke druge sfere, dok je povjesničarka umjetnosti Andrea Batinić Ivanković kazala kako je je u ovom ciklusu ‘prisutna Baričevićeva kazališna nota’, s obzirom na to kako je autor dugo vremena radio kao scenograf KMD-a.

Mišo Baričević rođen je 1951. godine u Dubrovniku. Slikarsku edukaciju stekao je uz pomoć dubrovačkih slikara: Mijatovića, Masle, Trostmanna i Škerlja. Član je HDLU-a. Likovno surađuje na scenografijama kazališnih predstava Kazališta Marina Držića i Dubrovačkih ljetnih igara. Dobitnik je nagrade turističkog društva Dubrovnik 1981. godine. Njegova javna sakralna ostvarenja broje dvije oltarne pale (Kuna na Pelješcu, otok Šipan), Križni put u dubrovačkoj katedrali i čitav niz samostalnih motiva u crtežu i slikarstvu. Do sada je ostvario desetke samostalnih i skupnih izložaba, kao i sudjelovanja na uglednim likovnim kolonijama. Sudionik je mnogih humanitarnih aukcija i izložbi. Živi i radi u Dubrovniku kao scenograf, dekorater i ilustrator.

Pročitajte još

18 GODINA EPIDAURUS CAVTAT FESTIVALA Od poleta i početnog žara, do kulturne institucije Cavtata

Dulist

IZLOŽBA DUBROVAČKIH LIKOVNIH UMJETNIKA ‘Boje glazbe’ u sklopu Epidaurusa

Dulist

Bajka ‘Crvenkapica i zločesti vuk’ oduševila najmlađe u Parku Gradac

Dulist