Sport

JUGAŠI U FINALU EUROKUPA! Potopili španjolski Sabadell

jug rijeka gruski bazen 5

Završeno je prvo polufinale na riječkom završnom turniru Eurokupa, a okončano je na najbolji mogući način za hrvatski vaterpolo, javlja HVS.

Jug Adriatic osiguranje je svladao španjolski Sabadell, klub koji je prije dvije godine osvojio ovaj kup. Dubrovčani ne samo što su opravdali status favorita u ovoj utakmici, već i jednako takav status na cijelom turniru.

Od prve do zadnje minute bilo je očito i jasno vidljivo da je jedan klub puno jači, igrački raznovrsniji, kvalitetniji. Dakako, hrvatski predstavnik. Momčadi Sabadella ni mrvice nisu prepuštene. Niti su Španjolci uspjeli izjednačiti, a najviše što su rezultatski napravili jest smanjenje vodstva jugaša na minimalnih 1:2 i 2:3.

Već početkom druge četvrtine je naša momčad počela trasirati put pobjede golom Lazića (4:2) koji je navijestio svoj dan, te Žuvela (njegov tada treći pogodak na utakmici). Tri gola razlike su jugaši sačuvali do poluvremena (6:3). Dubrovačka momčad je najveći dio posla obavila u obrani. U potpunosti su zaustavili Sabadellovu vanjsku liniju, ljevak Mallarach je ‘ostavljen’ na tek jednom golu baš kao i Barroso na lijevoj strani. Centri potpuno zatvoreni, a napad s igračem više za Sabadell su se pretvorili u napade s problemom previše.

Pred kraj treće četvrtine Jug Adriatic osiguranje je golom Sergija Cabanas (bivši baš igrač Sabadella) poveo 9:5 ili 4 gola razlike. To još uvijek nije bila najveća razlika jer je za najveću, plus 5, ‘zaslužan’ Franko Lazić koji je u zadnjoj četvrtini postigao oba Jugova gola (za 10:6 i 11:6).

Odličnu su utakmicu u dubrovačkoj momčadi odigrali Franko Lazić s 5 pogodaka, Marko Žuvela gol manje, te vratar Toni Popadić koji je ubilježio 12 obrana. Kod Sabadella po tom pitanju ne možemo istaknuti baš nikoga.

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist